avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate ManiaCs213

Activitate ManiaCs213

Discuție Mostenire!
Buna Ziua!Am si eu o intrebare in legatura cu o mostenire!

Stra-bunica mea inpreuna cu cei 2 frati ai ei aveau un pamant de 6 hectare.Dupa moartea celor 3 frati o parte din pamant a revenit bunicii mele(adica 2 hectare).Bunica mea a murit si ea si cele 2 hectare eu devenit are tatalui meu.Tatal meu a murit si el si acuma cele 2 hectare se inpart mie si fratelui meu.Pamantul nu a avut acte legale pe el.Din cei 3 fratii de la inceput un mostenitor vrea sa faca acte legale pe acel pamant.Acest mostenitor imi cere urmatoarele acte:

Copii dupa certificatul de nastere/deces al bunici mele.
Copie dupa certificatul de deces al tatalui meu.
Copi dupa certificatul de nastere al meu si al fratelui meu.
Copie dupa buletinele noastre.

Intrebarea este:Poate sa faca altceva cu aceste acte?Adica sa ma scoata pe mine si fratele meu de la mostenire?Mentionez ca fiecare act este doar copie si nu are nici o semnatura de la mine sau fratele meu.

Vreau sa stiu ce sa fac.Sa i le dau sau nu?

Mersi Anticipat!
Buna Ziua!Am un frate dupa mama pe care vreau sa-l salvez de la tatal lui.
Mama sa despartit de tatal lui deoarece este alcoolic.In urma cu 10 ani am plecat cu totii de acolo din cauza problemelor intorcandune in casa noastra din acelasi sat cu tot cu fratele nostru.Dupa o perioada eu mama si fratele mijlociu am plecat la Bucuresti cu chirie.Pe fratele nostru mic mama la lasat in grija bunici vorbind la ea pana la gradinita deoarece fiind prea mic la Bucuresti nu avea cine sa stea cu el.Bunica find mai comoda la dat pe cel mic tatal lui sau.Mama sa inteles cu el sa stea pana termina gradinita si din clasa 1-a sa il mutam cu scoala la Bucuresti.Dupa aceea tatal nu a vrut sa il mai dea.Ajutat de primar pentru un vot ia luat custodia mamei care o avea asupra lui.Ti-n sa precizez ca fratele cel mic traieste intr-o casa cu tatal sau si bunicul sau neexistant o mana de femeie.In aceea casa este foarte murdar.Fratele meu se duce la scoala cu hainele murdare.Fratele este in clasa a 4-a si nu stie sa citeasca si sa scrie.Bunicul lui este nevazator cu un ochii si este singurul care gateste in aceea casa.Curtea este la fel de murdara si cu toate astea protectia copilului a decis ca este mai bine la tata decat la bunica.

Intrebarea este ce pot face pentru al salva de acolo??

Este mai mult de povestit dar in mare aceasta este situatia.Vreau sa imi salvez fratele de acolo si sa il aduc cu mine la Bucuresti!

Mersi Anticipat!
Buna Ziua!Am si eu o intrebare urgenta.

Sufar de o boala si in 2 luni trebaie sa plec in Italia pentru o conventie a mai multor persoane cu aceeasi boala.

Am un buletin provizoriu care mai este valabil -9 luni.Pot iesi din tara?Daca da mai trebai si alte acte pe langa buletin?

Vreau sa mentionez ca plec din tara doar pentru 4 zile.

Mersi Anticipat!