avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Activitate Anisoaraany

Activitate Anisoaraany

Bună ziua. Acum mai bine de 10 ani soțul meu a făcut cu bunica lui, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct,pentru casa și terenuri. Fiind la o distanta mai mare de noi, mama soțului sa decis sa se mute cu bunica pentru a fi aproape de ea, și sa o poată îngriji. În acest timp mama a investit acolo sute de milioane în renovări +alta construcție cu bucătărie moderna, baie, cămară, living, termopane! Acum, între ele au apărut diverse discuții, bunica fiind foarte foarte dificila, și unul dintre copiii ei ii tot baga în cap sa strice contractul cu noi, ca să ii treacă lui. Bunica este foarte influențabila. Se poate face acest lucru? Specifica ca nu ar avea martori ca nu am îngrijit-o, decât mincinoși! Am înțeles ca ea a început pe ascuns procedura, pe la notar, avocați.. Se poate sa desfacă contractul? Și ce se întâmplă cu banii investiți acolo in aparaturi, construcții, termopane etc? Mulțumesc!
Buna ziua. Acum 8 ani am cumparat de la bunica mea,prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct locuinta si terenurile ei! De vreo 3 ani,mama sa mutat si locuiește cu bunica,ca sa o poata întreține asa cum trebuie,între timp am construit si o anexă cu bucătărie,baie ,cămară,ca sa beneficieze de toate condițiile. În urma unor neînțelegeri,sau discuții dintre cele doua,bunica acum imi cere sa ii duc ei actele proprietatilor,cf-urile,contractul facut si toate actele proprietăților. Am refuzat să ii ducem actele,deoarece acum este proprietatea noastră,bunica ne-a facut reclamație și am fost căutați acasa de poliție,însă nu eram acasa atunci. Intrebarea mea este,daca poate sa strice contractul de vanzare-cumparare,sau ce se poate intampla ,cu ce motiv ne cere să ii dam actele! ,si daca refuzăm,putem păți ceva din punct de vedere legal?urmează să mergem la poliție,sa stam de vorba cu ei ,însă vreau sa fiu pregătită pentru orice eventualitate! Multumesc mult de răspunsuri
Buna ziua. Acum 7 ani ,bunica a facut contract de vanzare-cumparare a bunurilor ei(casa,terenuri),cu uzufruct viager si clauza de întreținere,si a trecut bunurile pe numele meu. De atunci toate cheltuielile casei,curent,impozit,lemne si cele de trebuina bunicii au fost suportate de mine. În plus, pe langa casa batraneasca am construot inca o anexa unde i-am oferit o bucatarie bine dotată,baie,cămară si un living toate făcute în stil nou. Mama mea ,de curând sa mutat si sta cu bunica,mama cumpara si gătește mâncarea. Acum,din cauza unor neintelegeri intre bunica si mama(bunica este o fire tare dificila) vrea să desfacă contractul pe care la facut cu mine. Se poate asa ceva? Din cate am inteles vrea sa solicite un avocat. Are șanse să câștige?si ce se intampla in acest caz cu tot ce am investit acolo? Multumesc anticipat de raspuns