avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumpărare cu uzufruct viager si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumpărare cu uzufruct viager si clauza de intretinere

Buna ziua. Acum 7 ani ,bunica a facut contract de vanzare-cumparare a bunurilor ei(casa,terenuri),cu uzufruct viager si clauza de întreținere,si a trecut bunurile pe numele meu. De atunci toate cheltuielile casei,curent,impozit,lemne si cele de trebuina bunicii au fost suportate de mine. În plus, pe langa casa batraneasca am construot inca o anexa unde i-am oferit o bucatarie bine dotată,baie,cămară si un living toate făcute în stil nou. Mama mea ,de curând sa mutat si sta cu bunica,mama cumpara si gătește mâncarea. Acum,din cauza unor neintelegeri intre bunica si mama(bunica este o fire tare dificila) vrea să desfacă contractul pe care la facut cu mine. Se poate asa ceva? Din cate am inteles vrea sa solicite un avocat. Are șanse să câștige?si ce se intampla in acest caz cu tot ce am investit acolo? Multumesc anticipat de raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:19, 7 Martie 2019
Daca aveti un contract de vanzare -cumparare nu poate face NIMIC
Apelati si dvs. la avocat ca sa va stabileasca o strategie concreta.
Trebuie sa stiti foarte bine ce aveti de facut daca nu vreti sa riscati sa pierdeti procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate rezilia un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct? Anisoaraany Anisoaraany Bună ziua. Acum mai bine de 10 ani soțul meu a făcut cu bunica lui, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct,pentru casa și terenuri. Fiind la o ... (vezi toată discuția)
Vânzătorul imi cere actele proprietății pe care am cumparat-o Anisoaraany Anisoaraany Buna ziua. Acum 8 ani am cumparat de la bunica mea,prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct locuinta si terenurile ei! De vreo 3 ani,mama sa mutat si ... (vezi toată discuția)
Doar un copil are dreptul la mostenire? emilia_07 emilia_07 Eu stau in aceeasi casa cu parintii mei, cu sotul meu si 2 copii. Fiecare are baie, bucatarie, 2 camere , iar parintii mei au in plus fata de noi o bucatarie. ... (vezi toată discuția)