avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzătorul imi cere actele proprietății pe care am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzătorul imi cere actele proprietății pe care am cumparat-o

Buna ziua. Acum 8 ani am cumparat de la bunica mea,prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct locuinta si terenurile ei! De vreo 3 ani,mama sa mutat si locuiește cu bunica,ca sa o poata întreține asa cum trebuie,între timp am construit si o anexă cu bucătărie,baie ,cămară,ca sa beneficieze de toate condițiile. În urma unor neînțelegeri,sau discuții dintre cele doua,bunica acum imi cere sa ii duc ei actele proprietatilor,cf-urile,contractul facut si toate actele proprietăților. Am refuzat să ii ducem actele,deoarece acum este proprietatea noastră,bunica ne-a facut reclamație și am fost căutați acasa de poliție,însă nu eram acasa atunci. Intrebarea mea este,daca poate sa strice contractul de vanzare-cumparare,sau ce se poate intampla ,cu ce motiv ne cere să ii dam actele! ,si daca refuzăm,putem păți ceva din punct de vedere legal?urmează să mergem la poliție,sa stam de vorba cu ei ,însă vreau sa fiu pregătită pentru orice eventualitate! Multumesc mult de răspunsuri
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
Anisoaraany, utilizator
Cel mai recent răspuns: Zermat , utilizator 21:04, 8 Februarie 2020
Buna ziua, daca contractul de vanzare cumparare este cu clauza de intretinere se poate cere anularea, dar trebuie sa faca dovada ca nu respectati clauzele din contract, iar daca este un contract pentru carea sa platit o suma oarecare nu se mai poate cere anularea, dar în ambele situatii nulitatea unui act nu se cere la politie si doar la judecatorie unde se administraza probe si judecatorul hotaraste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2020
Zermat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumpărare cu uzufruct viager si clauza de intretinere Anisoaraany Anisoaraany Buna ziua. Acum 7 ani ,bunica a facut contract de vanzare-cumparare a bunurilor ei(casa,terenuri),cu uzufruct viager si clauza de întreținere,si a trecut ... (vezi toată discuția)
Probleme uzul fruct laura_lupu2002 laura_lupu2002 Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc. Bunica a murit acum 2 ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un contract de vânzare-cumpărare cu uzufruct? Anisoaraany Anisoaraany Bună ziua. Acum mai bine de 10 ani soțul meu a făcut cu bunica lui, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct,pentru casa și terenuri. Fiind la o ... (vezi toată discuția)