avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate pushy_82

Activitate pushy_82

Discuție Ref. TVA

Societatea noastra doreste sa incheie un contract de comision pe baza unor facturi externe. Mai exact intermediem exportul in tari UE a unor produse alimentare, Contractul de comision se doreste sa fie facut intre societatea noastra si cea a producatorului din Romania. Se poate ca in baza acestui contract, factura pe care o emitem sa fie fara TVA, avand in vedere ca acest contract de comision va fi legat de factura externa (adica va fi o valoare procentuala din suma facturii externe)?
Sper ca m-am facut inteleasa.

Buna ziua,

Firma unde lucrez doreste sa ajute printr-o sponsorizare Asociatia Victimelor rutiere, mai exact prin ei sa ajutam o persoana anume. Va rog daca ma puteti ajuta sa inteleg cat anume se deduce din impozitul pe profit penrtu ca am gasit si 1% si 2 % si chiar 20%, eventual ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a putea face acest lucru.

Astept cu interes raspunsul dvs
Răspuns la discuția Mansardare bloc (deranj mare)
Sa inteleg ca legea nu prevede liniste decat intre 22-7? Dupa-amiaza nu? Asociatia din cate stiu eu nu a stabilit un program de "batranei" sau copii.
Multumesc pentru raspunsuri, am inteles ce am de facut. Acum sa vad daca patronul va binevoi sa imi dea fisa postului. Oricum probabil ca o va face in asa fel, incat sa iasa tot el in avantaj. Legea asta e data aiurea, cum am zis nu mi se pare corect, m-am spetit sa fac o facultate ca sa am un salariu de mizerie pe cartea de munca. Alesii nostri ar trebui sa faca o lege in care sa enumere functiile existente (si stiu ca sunt multe) si sa se specifice care dintre acestea necesita studii superioare si care nu; ca asa fiecare patron, la interviu cand te duci, ar vrea sa ai si 2 facultati, dar cand vine vorba de angajare sa iti dea salariul minim....ca de....plateste omul la stat prea mult si ii scade profitul. Nu ar trebui ca patronul sa decida daca postul necesita studii superioare, ci legea.Asa vad eu din punctul meu de vedere.
Răspuns la discuția Mansardare bloc (deranj mare)
Si daca in conventie nu se specifica nimic in privinta orelor de lucru?
Buna ziua,

Sunt din Valcea, locuiesc la ej4/4. Blocul in care locuiesc e in stadiul de mansardare, s-a facut deja un an de cand s-a inceput lucrarea. Ma intereseaza daca se poate ataca in instanta aceasta firma de constructii, pentru deranjarea linistii publice. Am un copil de aproape 4 ani care se trezeste la 7jumate in bocaneli si somnul de dupa-amiaza nu si-l mai poate face datorita zguduielilor, ca astia cand baga pickummer-ul (nu stiu cum se scrie corect, scuzele de rigoare) nu mai poti schimba 2 vorbe in casa. Nu mai vorbesc ca sotul meu lucreaza si in ture de noapte, si ii este imposibil sa se odihneasca 2 ore acasa. Poate ma ajutati in acest sens.
Va multumesc
Si eu sunt tare nervoasa pe tema asta. Chiar mi se pare, bataie de joc. Am facut facultate de 5 ani, nu cum se face acum 3, si cu ce ma aleg 6mil pe cartea de munca. Mi se pare jenant. Mai ales ca la mine la firma e o harababura. Din pacate fisa postului nu mi s-a dat cu contractul de munca, iar departament de resurse umane la noi nu exista. Si cica suntem mare concern auto, in fine.. deci asul ramane tot la ei, ca intotdeauna.
Din pacate, nu am semnat nici o fisa a postului,desi am 1 an de cand lucrez la firma asta si sa spun drept am semnat un regulament de ordine interioara pe care nu l-am vazut la culoare
La alte societati, acelasi post ca al meu, se plateste conform cu grila, pentru studii superioare. E in functie de cererea patronului...cu studii...fara studii, sa inteleg, sau exista un nomenclator al functiilor unde sunt precizate aceste posturi si gradul lor de studii. Lamuriti-ma mai bine, va rog....ca o sa ajung vai de mine, la batranete, cu salariul actual.
Ma intereseaza sa stiu ce salariu ar trebui sa am, daca, de exemplu eu, am terminat facultatea de Contabilitate si Finante (Economist) anul trecut si lucrez de 2 ani in vanzari auto (consilier vanzari). Legea e data cu dus si intors mi se pare mie. Daca nu lucrezi pe domeniul in care ai terminat studiile superioare nu poti beneficia de salariul care intra la categoria "cu studii superioare". Poate ma lamuriti si pe mine in situatia in care eu pe cartea de munca am 600 RON, brut. Nu mai vorbesc ca am si vechime de 5 ani in campul muncii, dar si asta e cu dus si intors.