Andreea Lisievici a scris:
fabiolasoimosi a scris:
el ar trebui sa plateasca TVA-ul doar pe valoarea pe care o are ca adaos comercial. de ce sa mai platesc eu TVA la TVA-ul din materialele de constructie si prestari servicii.
Statul incepe sa incaseze TVA la TVA . Traim in Romania poate acesta este motivul.
Nu e deloc asa! Dezoltatorul plateste TVA la materiale si colecteaza de la tine TVA la constructie. El face apoi diferenta intre cele 2 si plateste statului numai diferenta, sau daca e o suma negativa, primeste banii inapoi. Ce-mi plac generalizarile astea despre Romania cand nici macar nu intelegem fenomenul! Poate tocmai de asta merg lucrurile asa de bine!
Stimata doamna:
Buna ziua.
sa inteleg ca dezvoltatorul odata incheiata constructia in momentul in care nu este persoana autorizata isi poate deduce TVA oricum .el la primi acest TVA inapoi?pe baza chitantelor de facturilor de materiale si prestari servicii?ca persoana fizica care doreste constructia unui imobil.
Daca da aveti dreptate si imi cer scuze.Eu stiam ca aceasta dispozitie nu mai exista.
Daca el in schimb isi va putea deduce TVA-ul doar din momentul in care ajunge PFA, nu cred ca el va mai putea recupera TVA-ul retroactiv pentru facturile care sunt cu o data anterioara inregistrarii lui ca prestator de servicii sau va mai putea?