O functie anume nu pot denumi, mult timp nu ne a facut calificari pe motiv ca nu are ce calificari sa faca, e vorba de aceeasi firma de publicitate,( eu am aceleasi studii cu ale prietenului, facand postliceala impreuna, el angajat recent...), dupa intrarea mea in prenatal celor de nivelul meu li s a dat calitatea de referent, din cate am inteles...asta ridica o alta intrebare:cu mine cum ramane' , trebuie sa pun si asta in discutie maine. Functie=nivel eram platiti cu o diferenta in plus la salariu pt. diferite atributii in plus si implicare- i mi place mie sa cred. Neincrederea mea in ceea ce priveste corectitudinea viitorului salariu vine dupa ce am vazut reactia lui cand am discutat trecerea mea de la un program de 8 ore(+multe ore suplimentare platite ) la un program de doar 4 ore si faptul ca nu mai pot fi la dispozitia lui neavand cu cine lasa copiii. Simt ca pierd teren doar pt. ca nu mai sunt viabila, ori eu in alea 4 ore dau tot ce pot, poate si mai mult in naivitatea mea.
Firma nu are probleme financiare, s au schimbat doar parerile lor despre randamentul mamicilor si asta e trist pentru ca mie chiar i mi place ce fac, dar refuz sa cred ca trebuie sa o i au de la capat, sa demonstrez ca pot...
Ideea e ca maine, cand il voi intreba la ce nivel de salarizare sunt, sa nu ma trezesc ca sunt platita cel mai prost doar pentru absentare... atributiile sunt aceleasi...nu s a inventat' nimic nou de cand am plecat... sunt poate prea sensibila si am nevoie de o parere la rece, din afara.
Multumesc mult!
Buna seara! Azi am inceput munca, am facut o cerere de incetare a suspendari contractului de munca conf.art.51 lit a cu mentiunea de reincadrare contract munca norma redusa, respectiv 4 ore, nu am reusit insa sa vb cu patronul despre salariu, insa maine am stabilit o intalnire, intre timp am vb cu o colega care s a intors din concediu crestere copil si care nu este multumita de salariu, lucru ce ma pus si pe mine pe ganduri...ea a semnat un contract avand acum un salariu de baza de 720, ori mi e mi se pare putin ...
In iulie 2005 am intrat in prenatal cu un salariu de baza de 430 la un salariu minim de 330 - intre timp s au facut si mariri pe salariu si tot intre timp eu mi am mai dorit un copil, pe care l am si avut, multumesc lui Dumnezeu iar acum dupa aproape 4 ani de absenta ma intreb cat ar fi salariul meu la zi, pt. ca revin pe acelasi post si salariul, banuiesc, se actualizeaza in functie de ce aveam- asta e parerea mea, dar daca patronul e de parere ca fiind criza......poate sa mi taie din salariu, ma pot trezii maine cu o surpriza gen salariul colegei mele(fiind la acelasi nivel de salarizare)?
Si pt. un prieten: un muncitor necalificat pe cartea de munca insa cu postliceala se incadreaza la un salariu minim la care se adauga coeficientul minim de ierarhizare de 1, 25 , nu stiu cerinta postului, el lucreaza la o firma publicitate in atelier, in cartea de munca e trecut necalificat daca s ar duce cu diploma de postliceala(diploma secretariat, stenograf, operator birotica deci nu are nici o legatura cu ce face el... ) la ce salariu minim ar fi incadrat?
Multumesc mult inca odata ca ne ajutati la nevoie!:slap:
:blush2: sper ca nu i problema ca am postat la subiect nou...
Buna seara! Azi am inceput munca, am facut o cerere de incetare a suspendari contractului de munca conf.art.51 lit a cu mentiunea de reincadrare contract munca norma redusa, respectiv 4 ore, nu am reusit insa sa vb cu patronul despre salariu, insa maine am stabilit o intalnire, intre timp am vb cu o colega care s a intors din concediu crestere copil si care nu este multumita de salariu, lucru ce ma pus si pe mine pe ganduri...ea a semnat un contract avand acum un salariu de baza de 720, ori mi e mi se pare putin ...
In iulie 2005 am intrat in prenatal cu un salariu de baza de 430 la un salariu minim de 330 - intre timp s au facut si mariri pe salariu si tot intre timp eu mi am mai dorit un copil, pe care l am si avut, multumesc lui Dumnezeu iar acum dupa aproape 4 ani de absenta ma intreb cat ar fi salariul meu la zi, pt. ca revin pe acelasi post si salariul, banuiesc, se actualizeaza in functie de ce aveam- asta e parerea mea, dar daca patronul e de parere ca fiind criza......poate sa mi taie din salariu, ma pot trezii maine cu o surpriza gen salariul colegei mele(fiind la acelasi nivel de salarizare)?
Si pt. un prieten: un muncitor necalificat pe cartea de munca insa cu postliceala se incadreaza la un salariu minim la care se adauga coeficientul minim de ierarhizare de 1, 25 , nu stiu cerinta postului, el lucreaza la o firma publicitate in atelier, in cartea de munca e trecut necalificat daca s ar duce cu diploma de postliceala(diploma secretariat, stenograf, operator birotica deci nu are nici o legatura cu ce face el... ) la ce salariu minim ar fi incadrat?
Multumesc mult inca odata ca ne ajutati la nevoie!:slap:
In iunie 2009 ma voi intoarce la serviciu dupa concediu pt.cresterea copilului; saptamana viitoare voi face o vizita patronului pentru a discuta detaliile revenirii mele si vreau sa ma duc cu lectiile facute!...
Cum nu ma pot intoarce cu norma intreaga ii voi propune un contract partial , am inteles ca in cazul meu drepturile de salariat sunt aceleasi cu ale unui salariat cu norma intreaga (asigurari, concediu......) insa in ceea ce priveste salariul nu sunt lamurita: -salariul este platit integral in cazul acesta sau in functie de timpul efectiv lucrat?
-se aplica in cazul meu ''regula'' de 6 ore muncite salariul intreg platit...ca in cazul in care te intorci la munca innainte de terminarea concediului?
-ce alte drepturi pot cere'' in noul contract?
Multumesc anticipat!
Asa ar trebui!=D> Ieri l am suparat rau pe vecin, am daramat aerisirea si a facut un scandal monstru.Degeaba i am explicat ca aerisirea lui era infundata si ca oricum eu voi reconstrui aerisirea, dar mai mica a plecat bombanind si cine stie ce o fi in mintea lui...Da, greu e traiul la bloc... azi schimb si sifonul sa vedem ce o iesi...am vb. cu cineva la primarie sa a spus ca nu are ce sa ne faca cu aerisirea ca sunt stapan in apartament si atata timp cat oricum ii fac alta nu i problema si daca ar fi sunt prea grele procedurile si prea costisitoare pt. reclamant. uf!Sper sa nu i provoc un infarct omului si sa mi termin si eu odata baia sa scap de mirosuri si alte minunatii.
Va multumesc tuturor pe. raspunsuri ultimele chiar mi au ridicat moralul, incepusem sa regret ca m am apucat de baie ...
Am fost in pielea vecinului Dvs de dedesubt; vecina de la etajul superior a saprt si modificat iar la mine in baie era crater; nu cred ca v-ar placea; gasiti o solutie tehnica acceptabila.
Tocmai asta vreau sa evit pe mai tarziu puteam sa ma apuc de spart, de scos fara sa intreb pe nimeni, nu deschideam usa si gata,-asa face vecinul si nu numai el. Si mie mi a cazut o bucata mare de tavan ,tot din cauza sifonului si nu am facut caz pe tema asta, nu i dvina vecinu ca instalatia e cum e si daca vrea sa o repare nu ma pun de a curmezisul...
Nu stiu, poate si varsta e devina, inteleg ca varstnicii cedeaza mai greu la schimbari dar ceea ce face vecinul meu e rautate si daca stau sa ma gandesc, nici nu ma mira, nu vorbeste aproape cu nimeni de pe scara....
In fine, va multumesc pt. sfaturi o sa caut o solutie, una care sa ma acopere pe viitor, desi ar merita sa las totul asa si cand s o sparge spart sa ramana vreo saptamana...:stunned:
nu avem administrator si nici femeie de servici facturile vin pe numele meu direct de la firmele cu care am contract:apa si canal, gunoi, gaze toate separat platit la caseria firmelor respective. Altundeva nu mai platesc si curatenia pe scara...care cum vrea si cum stie.Acelasi vecin a pus monopol si pe gradina si pe uscator(il impartim doar 4 apartamente si asta ca le am dat eu cheia). Ca in jungla la noi si eu nu pot si nu am timp sa umblu dupa harti cu 2 copii sub 3 ani dupa mine, sotul nici atat, serviciul ii ocupa tot timpul, cat despre ce vreau sa fac in baie, de apucat m am apucat, ca mi cadea faianta (cu tot cu tencuiala, tevi ruginite de nu stiu cum de nu s au spart)nu stiu cand si cum voi termina...nu credeam ca i atata bataie de cap si asta doar pt ca am vrut sa mi schimb faianta-era musai
Asociatie nu mai este, ne am retras de acum 3 ani, Nu cred ca mai exista ceva de genul! unde ma pot duce in alta parte -"sau cum aflu de o forma de asociatie ..."
multumesc mult si pt. primul raspuns deasemeni si pt. urmatorul.
i mi renovez baia si vreau sa schimb scurgerea, sifonul cu totul dar vecinul de jos nu sta la discutii, am incercat sa vb. cu el si nu vrea. daca ma apuc sa sparg la mine sa mi schimb sifonul si crapa peretele la el ce mi se poate intampla.eu daca mi pun faianta si termin de renovat, apoi ii pica apa in cap, ce fac, ma apuc de spart iar la mine?
Va multumesc foarte mult pentru observatii, pentru toate problemele ridicate!
Intradevar am indoieli, sunt plin de indoieli.I mi trebuie mult curaj si cap sa intru in asa ceva!
Am o familie de intretinut, la servici nu vreu sa renunt, nu pot sa risc aiurea_de aici toate indoielile...
poate va merge, poate nu, oricum ar fi sunt constient ca eu pot iesi cel mai sifonat in ambele cazuri.
Fara ajutor specializat nu voi face pasul intradevar, sper sa mi ajute D-zeu sa i au decizia corecta!
Va multumesc inca odata !
ramane sa rumeg bine problema
La revedere!