avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la serviciu dupa concediu maternal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la serviciu dupa concediu maternal

Buna ziua!

In iunie 2009 ma voi intoarce la serviciu dupa concediu pt.cresterea copilului; saptamana viitoare voi face o vizita patronului pentru a discuta detaliile revenirii mele si vreau sa ma duc cu lectiile facute!...
Cum nu ma pot intoarce cu norma intreaga ii voi propune un contract partial , am inteles ca in cazul meu drepturile de salariat sunt aceleasi cu ale unui salariat cu norma intreaga (asigurari, concediu......) insa in ceea ce priveste salariul nu sunt lamurita: -salariul este platit integral in cazul acesta sau in functie de timpul efectiv lucrat?
-se aplica in cazul meu ''regula'' de 6 ore muncite salariul intreg platit...ca in cazul in care te intorci la munca innainte de terminarea concediului?
-ce alte drepturi pot cere'' in noul contract?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: babycah , utilizator 20:18, 22 Iunie 2009
Daca doriti sa lucrati in timp partial, deci cu o norma inferioara celei de 8 ore pe zi veti fi remunerata in functie de timpul lucrat, numai daca reveniti pe ostul anterior puteti beneficia pentru alaptarea copilui de un program redus la 6 ore cu plata integrala a salariului. Ca alte drepturi nu puteti fi folosita la locuri de munca cu conditii grele, vatamatoare sau in munca de noapte.
Daca doriti sa lucrati in timp partial, deci cu o norma inferioara celei de 8 ore pe zi veti fi remunerata in functie de timpul lucrat, numai daca reveniti pe ostul anterior puteti beneficia pentru alaptarea copilui de un program redus la 6 ore cu plata integrala a salariului. Ca alte drepturi nu puteti fi folosita la locuri de munca cu conditii grele, vatamatoare sau in munca de noapte.
Buna seara! Azi am inceput munca, am facut o cerere de incetare a suspendari contractului de munca conf.art.51 lit a cu mentiunea de reincadrare contract munca norma redusa, respectiv 4 ore, nu am reusit insa sa vb cu patronul despre salariu, insa maine am stabilit o intalnire, intre timp am vb cu o colega care s a intors din concediu crestere copil si care nu este multumita de salariu, lucru ce ma pus si pe mine pe ganduri...ea a semnat un contract avand acum un salariu de baza de 720, ori mi e mi se pare putin ...
In iulie 2005 am intrat in prenatal cu un salariu de baza de 430 la un salariu minim de 330 - intre timp s au facut si mariri pe salariu si tot intre timp eu mi am mai dorit un copil, pe care l am si avut, multumesc lui Dumnezeu iar acum dupa aproape 4 ani de absenta ma intreb cat ar fi salariul meu la zi, pt. ca revin pe acelasi post si salariul, banuiesc, se actualizeaza in functie de ce aveam- asta e parerea mea, dar daca patronul e de parere ca fiind criza......poate sa mi taie din salariu, ma pot trezii maine cu o surpriza gen salariul colegei mele(fiind la acelasi nivel de salarizare)?
Si pt. un prieten: un muncitor necalificat pe cartea de munca insa cu postliceala se incadreaza la un salariu minim la care se adauga coeficientul minim de ierarhizare de 1, 25 , nu stiu cerinta postului, el lucreaza la o firma publicitate in atelier, in cartea de munca e trecut necalificat daca s ar duce cu diploma de postliceala(diploma secretariat, stenograf, operator birotica deci nu are nici o legatura cu ce face el... ) la ce salariu minim ar fi incadrat?
Multumesc mult inca odata ca ne ajutati la nevoie!:slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu reintoarcere concediu maternal babycah babycah Buna seara! Azi am inceput munca, am facut o cerere de incetare a suspendari contractului de munca conf.art.51 lit a cu mentiunea de reincadrare contract munca ... (vezi toată discuția)
Program de 6 ore la intoarcerea din concediu de maternitate gorongil gorongil Copilul meu face 1 an pe data de 30 mai 2012. Eu am optat pentru varianta de concediu de maternitate de 1 an. La reinceperea activitatii pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ceau ceau In asociatie avem angajata cu carte de munca femeia de serviciu 2 ore /zi. De cate zile de concediu de odihna anual benficieaza aceasta? (vezi toată discuția)