avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIU REINTOARCERE CONCEDIU MATERNAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIU REINTOARCERE CONCEDIU MATERNAL

Buna seara! Azi am inceput munca, am facut o cerere de incetare a suspendari contractului de munca conf.art.51 lit a cu mentiunea de reincadrare contract munca norma redusa, respectiv 4 ore, nu am reusit insa sa vb cu patronul despre salariu, insa maine am stabilit o intalnire, intre timp am vb cu o colega care s a intors din concediu crestere copil si care nu este multumita de salariu, lucru ce ma pus si pe mine pe ganduri...ea a semnat un contract avand acum un salariu de baza de 720, ori mi e mi se pare putin ...
In iulie 2005 am intrat in prenatal cu un salariu de baza de 430 la un salariu minim de 330 - intre timp s au facut si mariri pe salariu si tot intre timp eu mi am mai dorit un copil, pe care l am si avut, multumesc lui Dumnezeu iar acum dupa aproape 4 ani de absenta ma intreb cat ar fi salariul meu la zi, pt. ca revin pe acelasi post si salariul, banuiesc, se actualizeaza in functie de ce aveam- asta e parerea mea, dar daca patronul e de parere ca fiind criza......poate sa mi taie din salariu, ma pot trezii maine cu o surpriza gen salariul colegei mele(fiind la acelasi nivel de salarizare)?
Si pt. un prieten: un muncitor necalificat pe cartea de munca insa cu postliceala se incadreaza la un salariu minim la care se adauga coeficientul minim de ierarhizare de 1, 25 , nu stiu cerinta postului, el lucreaza la o firma publicitate in atelier, in cartea de munca e trecut necalificat daca s ar duce cu diploma de postliceala(diploma secretariat, stenograf, operator birotica deci nu are nici o legatura cu ce face el... ) la ce salariu minim ar fi incadrat?
Multumesc mult inca odata ca ne ajutati la nevoie!:slap:
:blush2: sper ca nu i problema ca am postat la subiect nou...
Cel mai recent răspuns: babycah , utilizator 22:34, 22 Iunie 2009
In primul rand sa vb despre problema Dmv.Ce functie ati detinut?...incadrarea ati avut-o cu 4 ore?...sau societatea are dificultati financiare?....

Pentru problema prietenului dmv
Salariu minim pe economie este :600 Ron
Si este obligatorie o indexare in functie de categoria in care se incadreaza
necalificat 1,
calificat 1.2,
cu studii postliceale 1.5,
cu studii superioare 2
O functie anume nu pot denumi, mult timp nu ne a facut calificari pe motiv ca nu are ce calificari sa faca, e vorba de aceeasi firma de publicitate,( eu am aceleasi studii cu ale prietenului, facand postliceala impreuna, el angajat recent...), dupa intrarea mea in prenatal celor de nivelul meu li s a dat calitatea de referent, din cate am inteles...asta ridica o alta intrebare:cu mine cum ramane' , trebuie sa pun si asta in discutie maine. Functie=nivel eram platiti cu o diferenta in plus la salariu pt. diferite atributii in plus si implicare- i mi place mie sa cred. Neincrederea mea in ceea ce priveste corectitudinea viitorului salariu vine dupa ce am vazut reactia lui cand am discutat trecerea mea de la un program de 8 ore(+multe ore suplimentare platite ) la un program de doar 4 ore si faptul ca nu mai pot fi la dispozitia lui neavand cu cine lasa copiii. Simt ca pierd teren doar pt. ca nu mai sunt viabila, ori eu in alea 4 ore dau tot ce pot, poate si mai mult in naivitatea mea.
Firma nu are probleme financiare, s au schimbat doar parerile lor despre randamentul mamicilor si asta e trist pentru ca mie chiar i mi place ce fac, dar refuz sa cred ca trebuie sa o i au de la capat, sa demonstrez ca pot...
Ideea e ca maine, cand il voi intreba la ce nivel de salarizare sunt, sa nu ma trezesc ca sunt platita cel mai prost doar pentru absentare... atributiile sunt aceleasi...nu s a inventat' nimic nou de cand am plecat... sunt poate prea sensibila si am nevoie de o parere la rece, din afara.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la serviciu dupa concediu maternal babycah babycah Buna ziua! In iunie 2009 ma voi intoarce la serviciu dupa concediu pt.cresterea copilului; saptamana viitoare voi face o ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru persoane cu studii superioare AncaDDD AncaDDD Buna ziua, Sunt foarte nelamurita intr-o problema si poate ma ajuta cineva. Sunt angajata pe un slariu net de 973 ron. Stiu clar ca salariul minim net ... (vezi toată discuția)