avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ma bag?!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ma bag?!

O INTREBARE!
Un prieten mi a propus o afacere, el vine cu firma,banii..toate cele..., eu, doar cu relatiile si cu experienta in domeniul in care vrem sa deschidem afacerea. Mi a oferit 10%!! Toata viata am fost angajat, :fight: vreau ca lucrul asta sa se schimbe! #-o
Ma bag?
E OK 10%?
P.S. :help:
Daca se poate raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:24, 31 Martie 2008
Nu e asa de simplu, da sau ba! Mai intai trebuie sa vedeti in ce va bagati, atat juridic cat si contabil - ma refer la trecutul societatii. Trebuie sa stabiliti clar cine ce va face si de ce va fi raspunzator. Daca veniti cu experienta si relatiile dar nu sunteti si administrator, deja mi se pare o idee proasta.
:-/ Dumneavoastra vi se pare proportional corect? La cat a fost evaluata experienta si relatiile pe care le aveti, respectiv 10%? Nu stiu daca vreunul din noi va poate da un sfat pe informatii atat de generice... pe langa asta parerea mea sincera este ca aceasta decizie trebuie sa o luati dupa ce analizati foarte bine care sunt atributiile si responsabilitatile care va revin (atat dumneavoastra cat si partenerului), respectiv drepturile, contributia fiecaruia. Numai in aceste conditii veti putea lua o decizie corecta.
10% CA ASOCIAT.
Eu am lucrat intr o firma de profil...
stiu ce utilaje ii trebuie, materialele care se folosesc, cum se lucreaza cu ele...de unde le achizitionez.
"munca de jos" _productie efectiv_pot instrui oamenii...
Eu, practic voi face ce faceam la firma in care am lucrat, el, are deja o firma care functioneaza, pe alt profil, si o firma "nefunctionala" in domeniul publicitatii.
Eu nu am banii si actele, el nu stie de unde, cu ce si cum sa inceapa.
Eu, studii medii, mereu cu carca..., el facultate si uns cu toate alifiile...

Multumesc pt raspunsuri!
:hammer:
Am inteles ca e vorba sa va asociati, n-am inteles de ce sa o faceti "cu capu inainte". Trebuie mai intai sa vedeti daca veti si putea sa faceti tot ce ganditi acum, pentru ca simpla calitate de asociat nu va da dreptul sa luati decizii pentru societate sau macar sa le aduceti la indeplinire. Nu inteleg nici ce e cu studiile!
Practic vrea sa traiasca de pe urma dvs. :((

Alte discuții în legătură

Caut avocat sau casa de avocatura Mihai3884 Mihai3884 Buna ziua, Sunt asociat într-o societate neplatitoare de tva (domeniu de activitate - restaurante) cu fosta concubina care in perioada Mai-Iunie anul ... (vezi toată discuția)
Contul 455 conturi-asociatii ContSters153641 ContSters153641 Buna seara , spuneti-mi va rog daca am o anumita suma o pot transfera de la 4551 sus la 101 la capital ?Prin registru comertului ? Cu ce acte trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
De ce nu pot fi administrator la firma mea? feldi feldi Buna ziua, as dori niste informatii va rog frumos, sunt la inceput de drum si am demarat planul de a infiinta o societate comerciala, ar fi foarte multe de ... (vezi toată discuția)