avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Activitate AUREL .M

Activitate AUREL .M

Bună ziua. În anul 1992 părinți mei au cumpărat o casă pe un teren de 12 ari,pentru terenul care a fost construita casă a dat în schimb 50 ari teren arabil în câmp iar casă aflată pe terenul respectiv a cumpărat-o cu o sumă anume de bani.
Menționez ca că nu să făcut acte la notar,sa făcut o chitanță prin primărie. În momentul de față an 2023 propietarul terenului unde a fost construita casă a vândut tot terenul ce îl avea pe titlu de proprietate intravilan și extravilan ,inclusiv acest teren de 12 ari .
Acum noul propietar amenință că strica casa dacă nu primește 50 arii teren arabil cu act de vânzare cumpărare., părinți mei au plătit impozitul pe casă până in2023, iar persoana respectivă sa folosit de terenul arabil.
Ce este de făcut ce drepturi are părinți mei ce drept are noul propietar..Mulțumesc anticipat.
Bună seara
Rog cunoscători să îmi spună.
Mama mea este pensionară de 4 luni pensia fiind de 1125 lei asta însemnând ca beneficiază de card de alimente și card energie, dar nu a primit nimic pîna acum.
Am înțeles în mare parte cred ca sînt șanse mici pentru a câștiga contestația.
Mulțumesc frumos pentru timpul acordat.
Bună ziua , rog un cunoscător al legi să spună cum se poate proba în instanță ce model sau ce serie a avut aparatul radar montat pe mașină politiei din moment ce pe PV este scris doar nr înmatriculare a mașinii politiei.

Sau fiecare mașină a politiei este imperecheată doar cu un singur aparat radar.
Rog răspuns de la un moderator sau un cunoscător al legi.
Mulțumesc anticipat.
Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile .
Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei localități în față mea circulă o mașină dacia logan a politiei ,mașină politiei circulă foarte încet , eu venind din spate am depășit mașină politiei chiar în dreptul indicatorului de întrare în localitate, după depășirea masinei de politie a ridicat piciorul după accelerație lăsând mașină sa curgă , în 300 metri ma oprit politia pentru depășirea vitezei în localitate spunându-mi că aparatul radar a înregistrat 108 km oră.
Eu sînt sigur că am avut viteză mult mai mica. Menționez că de la îndicatorul intrare în localitate și până la întrare propriu zisă în localitate sînt 500 metri.
În procesul verbal nu este scris modelul aparatului radar sau seria decât nr inmatriculare a masinei de poliției.
Credeți că pot contesta procesul verbal?
Am vreo șansă de câștig? Mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Suprapunere teren .
Vă multumesc frumos pentru răspuns.
Repectivul vecin ,nu are cdastru făcut.
Terenul ce la-m cumpărat eu are cadastru făcut din anul 2015.
Vecinul imi adresează tot felul de vorbe si jigniri ,că vine cu fii lui si imi dărîmă gardul,nu mă pot intelege cu eu în nici un fel ,desi eu am acte la notar si cadastru.
Cum as putea proceda să nu mai mă sicaneze , deranjeze?
Bună ziua .
La începutul anului am cumpărat un teren intravilan de 871 mp lipit de curtea mea. ,un vecin si-a vîndut casa cu teren cu tot,noul propietar sustine că circa 200 mp din terenul meu ar fi al lui.
Mentionez că eu am cumprărat terenul respectiv cu contract VC la notar am cadastru tot ce trebuie.
Se pare că ar fi o suprapunere de teren.
Ce as putea face? nu vreau să pierd cei 200 mp,am acte notariale cadastru,
Dacă ar fii să pierd,cum recuperez prejudiciul, eu find cumpărător de bună credintă.
Vă multumesc frumos.
Răspuns la discuția Ce se poate intimpla
Va multumesc pentru raspuns., mie imi este frica ca o sa cada pe capul meu ,mai ales ca nu ii cunosc pe romii respectivi ,mam intilnit cu ei noaptea,contul de facebook pe care am vorbit a fost sters.,eu sint fricos ,am 41 de ani si nu am avut niciodata probleme cu politia ,nu am nici macar o amenda de circulatie. va multumesc inca o data. Am ajunns sa iau pastile antii stres.
Buna ziua la toata lumea.
Va rog un sfat de la un Domn avocat ,
Pe data de 2 februarie 2019 Am facut schimb de autoturisme cu niste cetateni de etnie roma ,din insuratei jud. braila pe care nu ii cunosc ,am luoat masina de la ei am mers acasa cu ea ,am tinut masina aproximativ 8-10 zile timp care nu am circulat cu masina,am pus un anunt pe internet cu autoturismul respectiv, am fost contactat de o persoana sa facem un schimb am fost de acord cu el , el a venit la mine acasa si am facut schimbul., iar la vreo 2 saptamiini ma sunat ca la oprit politia si in urma verificarilor sa constata ca masina are ITP fals, si ca lui ia facut dosar, la putin timp am fost chemat la politia din localitatea respectiva ., la politie sa facut un Proces Verbal in care am spus tot ce stiu si cum sa intimplat ,si ca nici eu nu am stiut ca masina are ITP fals.
Intrebarea mea este ce se poate intimpla cu mine ?
pot fii acuzat ,tinind cont ca asa am luoat si eu masina de la romii respectivi? Mai ales ca eu nu ii cunosc.
imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, rog un moderator sa mute.