Bună ziua. În anul 1992 părinți mei au cumpărat o casă pe un teren de 12 ari,pentru terenul care a fost construita casă a dat în schimb 50 ari teren arabil în câmp iar casă aflată pe terenul respectiv a cumpărat-o cu o sumă anume de bani.
Menționez ca că nu să făcut acte la notar,sa făcut o chitanță prin primărie. În momentul de față an 2023 propietarul terenului unde a fost construita casă a vândut tot terenul ce îl avea pe titlu de proprietate intravilan și extravilan ,inclusiv acest teren de 12 ari .
Acum noul propietar amenință că strica casa dacă nu primește 50 arii teren arabil cu act de vânzare cumpărare., părinți mei au plătit impozitul pe casă până in2023, iar persoana respectivă sa folosit de terenul arabil.
Ce este de făcut ce drepturi are părinți mei ce drept are noul propietar..Mulțumesc anticipat.
Bună ziua!
Daca sunt ceva acte de vânzare cumpărare și schimb, chiar și în primărie și acte de plata a impozitului, mergeți cu ele la un avocat să vi le vizualizeze și să vă spună ce acțiuni s-ar putea face pentru că părinții dvs.sa nu rămână fără casă și teren și să rezolve și cu ariile date in schimb.
Daca sunteți din București sau împrejurimi(maxim 100 km) putem colabora.
Pentru consultanta juridica, puteți să îmi trimiti actele on line sau pe WhatsApp și primiți opinia juridică pe e-mail. Pentru reprezentare juridica se poate discuta după ce se vizualizează actele și se stabilește, funcție de acte, ce se poate face.
Buna ziua
maricica10
Am o nelamurire.Casa a fost facuta in anul 1992.Pamantul a fost a socrului meu.Am construit casa si am fost nevoiti sa il trecem pe numele socrului pentru ca ... (vezi toată discuția)