avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedumerire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedumerire

Buna ziua. Am o nelămurire in legătură cu casa părinților mei. Au construit o casă acum 50 de ani pe terenul primăriei cu acordul primarului de atunci. Plătind impozit si tot ce trebuie in toti anii astia si pe casă și pe teren. Acum un an au cerut să cumpere terenul de sub casă dar primarul actual a zis ca nu se poate. Dar i a facut tatălui meu un contract de închiriere pe o perioadă de 5 ani, in care nu scrie închiriere terenului de sub casă, scrie închiriere grădină. Păi cum ar veni asta? Ei locuiesc în grădină? Au domiciliul în grădină? Le ia chirie pe teren(grădină cum zic ei) si impozit pe casa. Ce fel vine asta, gradina de sub casă? Nu intelegem nimic. Deci primarul ii poate da afară de pe teren la scadența termenului?( 1-01- 2022). Păi au investit bani de au facut casa aceea. Va rog sa ne lămuriți ce s ar putea face ca sunt disperați părinții mei. Sa rămână pe drumuri la bătrânețe? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2019
Raditatoma50@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:49, 30 Martie 2019
Buna ziua,
Luati legatura cu un avocat care, dupa studierea actelor, va poate ajuta.
Din descrierea dumneavoastra nu se intelege foarte clar care e situatia atata timp cat casa are 50 de ani si contractul 5 ani.
Deci de a lungul anilor primăria nu a vrut să vândă acest teren părinților mei, pe care ei au construit această casă. Au stata așa. Abia anul trecut au facut acest contract de închiriere in care terenul pe care e construită casa e numit grădină. Aici nu intelegem. Cum grădină daca pe acel loc e o constructie.? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gradina se referă la categoria de folosință arabil. Nu e sensul literal de grădină cu zarzavaturi.
Primăria nu are cum să vândă, pentru că terenul face parte din domeniul public.
Intrebarea e: de ce parintii dvs au ridicat o casa fara autorizație de construire si fără să fie in primul rand proprietarii terenului? Mai pe românește, s-au mulțumit cu acordul primarului, care acord, fiind verbal nu are nicio valoare juridică, iar primarul s-a schimbat.
Puteti deschide o acțiune în constatarea proprietății prin uzucapiune, dar numai pentru casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cf pe casa dar nu si pe teren, sora mea hartuieste chiriasii casei felipem felipem Buna ziua. In urma ingrijirii mamei mele am primit prin contract notarial de intretinere casa dansei, insa curtea casei nu este trecuta in CF. Mama mi-a lasat ... (vezi toată discuția)
Acte casa AndreeaRadu98 AndreeaRadu98 Ne-am construit o casă în grădina părinților noștri, si vrem sa ne facem acte ca sa putem sa facem contractul pentru energie electrică apa... Problema e ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ionicanelutu ionicanelutu Detin o gradina inchiriata de la primarie de 28 ani.Va rog sa-mi spuneti am vreo sansa sa intru in posesie conform legii uzucapiunii?Si ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)