avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua

Am o nelamurire.Casa a fost facuta in anul 1992.Pamantul a fost a socrului meu.Am construit casa si am fost nevoiti sa il trecem pe numele socrului pentru ca nu am avut bani sa facem acte la notariat.Socrul meu a fost la primarie si a cedat 25 de ari (pamantul pe care este facuta casa).Impozitul pe casa este pe numele sotului.Socrul meu a decedat acum cativa ani.Eu mam despartit dar nu legal cu acte de sotul meu si as dori sa stiu daca am drept la aceasta casa?Astept un raspuns.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 17:25, 28 Iunie 2011
Daca casa sau terenul a fost cumparata de sot de la tata in timpul vietii este proprietate comuna. Daca casa si terenul au fost mostenite de sot atunci este proprietatea proprie a sotului, deci nu aveti nici un drept asupra casei la divort.
aveti dreptul la jumatate din bunurile dobandite in timpul casatoriei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil fara partaj florina123 florina123 Buna ziua! Am divortat in anul 1996, in urma casatoriei rezultand un copil, este in intretinerea mea. Am construit o casa impreuna cu tatal copilului, ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Inselatorie imobiliara in familie gpinselat gpinselat Sotul meu refuza sa imi treaca numele pe casa construita in timpul casatoriei. Momentan este doar socrul trecut pe acte, imi refuza total drepturile. ... (vezi toată discuția)