avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate fcarmenita

Activitate fcarmenita

Răspuns la discuția Acord reparare acoperis comun
elga50 a scris:

Daca nu vor, scrieti-le o epistola scurta in care le sugerati ca in Legea 230/2007 erau obligati sa constituie un fond de reparatii care, daca n-ar fi fost suficient, macar ar fi acoperit o parte din lucrare, ca dv. suferiti prejudicii materiale si de sanatate din cauza acestei probleme pe care conducerea nu se straduieste sa o rezolve si ca va rezervati dreptul de a da in judecata asociatia si de a cere despagubiri mai mari decat costul acoperisului membrilor conducerii care nu au intreprins nimic.

Si chiar asa sa si faceti!

Si sa va mai spun ceva!
Conducerea asociatiei nici nu trebuie sa ceara acordul proprietarilor daca lucrarea are caracter urgent.
Si ce e mai urgent decat a-ti ploua in casa, pentru numele lui Dumnezeu!


Pai tocmai conducerea asociatiei nu vrea sa-mi dea acordul (mi-a spus verbal, acum astept si raspunsul scris).
Răspuns la discuția Acord reparare acoperis comun
i-as da in judecata de o mie de ori la cati nervi am... problema e ca eu doresc o rezolvare cat mai rapida sa nu mai stau o iarna asa... ca la noi sunt ierni grele si toamne si primaveri ploioase si deja de la ultima zapada s-a distrus enorm. Am sa incerc sa merg din usa in usa sa cer acordul vecinilor - 50%+1 e suficient ?
Daca am acest acord se mai poate opune presedintele ?
Răspuns la discuția Acord reparare acoperis comun
adica nu stiu cum sa spun... nu recuperarea banilor ar fi o problema ... am facut o cerere la asociatie sa ma lase sa repar pe banii mei si nu am pus nici un fel de conditii de returnare a banilor. Pot sa-i oblig cumva sa-mi dea acordul ?
Răspuns la discuția Acord reparare acoperis comun
vecinii nu au banii necesari sa contribuie pentru parte alor... problema este ca nu vor sa ma lase sa repar...am negociat cu firma, am trimis firma si la asociatie cu oferta dar nu vor sa ma lase sa incep partea mea. Vor sa faca tot o data cu cine vor ei (la sfantul asteapta ) si nu stiu cum pot sa fac sa-mi dea acceptul sa incep. Nu le-am cerut banii imediat, le-am spus sa mi-i dea in 6-12 rate (este vorba de 20.000 lei partea mea si sunt 40 apartamente plus un spatiu comercial mare la parter.
Buna ziua,
am si eu o problema cu inlouirea invelitorii acoperisului comun: stau la ultimul etaj si bineinteles imi intra apa in casa (multa ).Pe 14 martie s-a tinut sedinta asociatiei de locatari prin care s-a hotarat inlocuirea invelitorii acoperisului (dupa multi ani de carpeli si discutii inutile). De atunci s-au cautat ceva oferte, nu s-a ales niciuna iar in urma insistentelor si sesizarilor trimise de catre doua apartamente de la ultimul etaj au hotarat ca incepand cu intretinerea pe iulie 2013 sa demareze strangerea fondurilor necesare repararii , in 8 transe lunare. Intre timp presedintele si-a inaintat demisia (de la 1 septembrie). Intre timp s-a mai incercat tinerea a doua sedinte dar vecinii mei cand au aflat despre ce este vorba nu au mai vrut sa participe.
Tinand cont ca 8 luni este o perioada mare si ca , presupunand ca s-ar strange banii, reparatia s-ar putea face cel mai devreme in vara viitoare, am solicitat asociatiei acordul de inlocuire a invelitorii acoperisului pe partea celor doua apartamente din fondurile proprii.
Problema este ca nu vor nici asa... adica nu vor sa-mi dea raspunsul la cerere (am o banuiala cum ca ar vrea sa ma oblige sa fac cand vor ei si cu cine vor ei... ii banuiesc de ceva interese obscure) si tergiverseaza iar eu nu mai pot sta in aceste conditii o toamna , o iarna si inca o primavara. Deja am efectuat nenumarate reparatii pe banii mei iar acum nu se mai poate. Trebuie schimbata invelitoarea acoperisului (mentionez ca blocul a fost din start prevazut cu aoperis invelit cu tigla iar suprafata este destul de mare ~aproc. 700 mp pe toata scara, deci putin probabil ca pe o perioada de iarna sa se poata strange atatia bani).

As doi sa-mi dati o solutie cat mai rapida de a putea demara lucrarile de refacere pe banii mei incepand cu luna august-septembrie (lucrari efectuate cu contract, factura etc. adica perfect legal).

Răspuns la discuția mostenire de la bunici
Va multumesc pentru raspunsuri , vroiam doar o indumare initiala ; banuiam ca va trebui sa consult un avocat.
Ideea este ca eu nu doresc sa-mi privez verii de mostenire dar nu mi se pare corect ca tatal meu sa se ocupe de toate; doresc o modalitate prin care sa-i responsabilizez deoarece orice posesie de bunuri implica si drepturi si obligatii. Ori ei nu doresc sa aiba decat drepturi iar obligatiile sa revina altora.

Va multumesc inca o data pentru promtitudine
Buna ziua,
As dori cateva sfaturi ; problema este urmatoarea:
Tatal meu impreuna cu fratii si surorile lui (7 la numar) au ramas mostenitorii casei si pamanturilor bunicilor mei care au decedat acum mult timp (bunica in 1974 iar bunicul in 1989) dar nu au facut succesiunea dupa moartea niciunuia dintre ei. Singurul act pe care il detin este un titlu de proprietate in care sunt inscrisi cu totii.
Unii din frati au decedat si au ramas copiii lor mai ramanand in viata doar doi dintre ei. Problema este ca pana la moartea unchiului meu (in 2001) singurii care mergeau pe acolo si plateau taxele si impozitele erau 4 dintre frati dar apoi singurul care a mai mers pe acolo si a intretinut si casa si gradina si a platiti si toate impozitele a fost tatal meu.
Ceilalti veri ai mei nu au dorit sa contribuie la intretinere si nici nu au profitat in vreun fel de aceste bunuri.
As dori sa stiu cum s-ar putea face succesiunea si daca s-ar putea sa fim noi unicii prorietari, tinand cont ca ceilalti nici nu vor sa contribuie la intretinerea proprietatii dar nici sa o cedeze.
Mentionez ca mostenitorii ramasi (copii si nepotii fratilor tatalui meu ) sunt impanziti prin toata tara si nici macar nu i-am mai vazut de multa vreme si nu stiu unde sa-i gasesc pe toti.


Va multumesc,
Răspuns la discuția antene RDS pe acoperis
As fi contestat-o daca s-ar fi comunicat undeva ce decizie s-a luat dar nu am stiut asa cum nu am stiut nici ordinea de zi a sedintei... pb. respectiva s-a discutat la 'Diverse"
Dar sedinta nu a fost legal constitiuta .. s-au prezentat 14 din 40 si nu s-a mai convocat alta in timp de 10 zile cum spune legea deci aceasta sedinta in sine nu indeplineste conditiile de tinere a sedintei.
Cum pot convoca alta sedinta ?
Am dreptul la una extraordinara ?
Daca nu vin proprietarii la noua sedinta convocata ?
Răspuns la discuția antene RDS pe acoperis
cora2006 a scris:

fcarmenita a scris:

Am facut sesizare la primarie si s-a sistat montarea antenei. Firma respectiva nu avea aprobarile de constructie. Problema este alta: am cerut oficial de la asociatie raspuns la faptul ca nu a fost respectata legea deoarece 4 din cei 5 locatari de la ultmul etaj nu sunt de acord si am cerut copie dupa acordul prorietarilor. Au semnat 26 din 40 dar unul a decedat in intervalul dintre semnarea acordului si semnarea contractului cu firma rds iar sotia nu este de acord cu montarea antenei. Deasemeni doua sunt apartamente apartinand unei firme si presedinta asociatiei a semnat in dreptul la amandoua. Am cerut apoi copie dupa Procesul Verbal al adunarii generale;acesta nu era redactat, era scris in registrul de PV al asociatiei (pe jumatate) si erau consemnati ca prezenti doar 14 locatari din 40 deci mai putin de jumatate in data de 17.01.2008. Nu s-a facut alta convocare in termen de 10 zile cum spune legea , deci pentru aceasta adunare generala nu au fost indeplinite conditiile sa poata fi valida. Nu am primit instiintare scrisa depre hotararile luate in aceasta adunare. Am fcut coopii xerox dupa aceasta caricatura de proces verbal iar administratorul a refuzat sa semneze pe copia xerox . Deasemeni mi-a spus ca nu vrea sa ajungem in instanta si ca v-a face alta adunare generala.
Am consultat un avocat si mi s-a spus sa fac plangere penala contra administratorului pentru fals si uz de fals. Nu ar trebui facuta plangere si impotriva presedinteleui asociatiei , deoarece el semneaza orice contracte cu tertii ?

Dacă aţi obţinut ceea ce aţi dorit: sistarea montării antenei, nu înţeleg de ce doriţi acum să vă războiţi cu asociaţia? Plângerile penale nu vor face altceva decât să înrăutăţească relaţiile de bună vecinătate, împărţind oamenii în 2 tabere şi, vă spun, aceasta nu este benefic nimănui!;)
Cred că cel mai corect ar fi să discutaţi cu cei de la ultimul etaj, vecinii dv. de palier, să le explicaţi că montarea acestor antene poate afecta planşeul şi poate produce fisuri şi inundaţii, astfel că nu ar fi indicată montarea antenelor. Dacă i-aţi lămurit, nu mai aveţi de ce să vă faceţi probleme!
Poate preşedintele să convoace câte adunări doreşte, (fiţi atent la condiţiile legale ce trebuie respectate pentru convocarea adunării!), atâta timp cât pentru montarea antenelor este nevoie şi de acordul proprietarilor direct afectaţi, iar dacă din 5 apartamente, două sunt ale dv. mai rămân 3 proprietari pe care-i veţi lămuri dv..........;)



Dumenavoatra nu ati inteles ca sistarea instalarii este temporara si ca s-au oprit pt. ca nu au autorizatia de constructie si ca e doar o chestiune de timp sa o obtina.
Dupa care vor continua. Asta e problema ... iar presedinta de asociatie a spus "ma doare in cot de demersurile voastre... eu am citi legea si e OK'
Dar nu e pentru ca 4 din cei de la ultimul eta nu suntem de acord iar adunarea generala nu a fost legal constituita. Problema s-a discutat la diverse in sedinta din 18 ian.2008 iar unele semnaturi din tabelul cu acorduri sunt datate august 2007 ... enormal ?
Acum ce sa fac ? Si cum naiba sa nu-ti vina sa te razboiesti cu toti cand vezi ca iti rad in nas si dau asemena raspunsuri si fac doar ce vor ei ?
Răspuns la discuția antene RDS pe acoperis
Revin cu precizari:
Am facut sesizare la primarie si s-a sistat montarea antenei. Firma respectiva nu avea aprobarile de constructie. Problema este alta: am cerut oficial de la asociatie raspuns la faptul ca nu a fost respectata legea deoarece 4 din cei 5 locatari de la ultmul etaj nu sunt de acord si am cerut copie dupa acordul prorietarilor. Au semnat 26 din 40 dar unul a decedat in intervalul dintre semnarea acordului si semnarea contractului cu firma rds iar sotia nu este de acord cu montarea antenei. Deasemeni doua sunt apartamente apartinand unei firme si presedinta asociatiei a semnat in dreptul la amandoua. Am cerut apoi copie dupa Procesul Verbal al adunarii generale;acesta nu era redactat, era scris in registrul de PV al asociatiei (pe jumatate) si erau consemnati ca prezenti doar 14 locatari din 40 deci mai putin de jumatate in data de 17.01.2008. Nu s-a facut alta convocare in termen de 10 zile cum spune legea , deci pentru aceasta adunare generala nu au fost indeplinite conditiile sa poata fi valida. Nu am primit instiintare scrisa depre hotararile luate in aceasta adunare. Am fcut coopii xerox dupa aceasta caricatura de proces verbal iar administratorul a refuzat sa semneze pe copia xerox . Deasemeni mi-a spus ca nu vrea sa ajungem in instanta si ca v-a face alta adunare generala.
Am consultat un avocat si mi s-a spus sa fac plangere penala contra administratorului pentru fals si uz de fals. Nu ar trebui facuta plangere si impotriva presedinteleui asociatiei , deoarece el semneaza orice contracte cu tertii ?
Va mutumesc