cora2006 a scris:
fcarmenita a scris:
Am facut sesizare la primarie si s-a sistat montarea antenei. Firma respectiva nu avea aprobarile de constructie. Problema este alta: am cerut oficial de la asociatie raspuns la faptul ca nu a fost respectata legea deoarece 4 din cei 5 locatari de la ultmul etaj nu sunt de acord si am cerut copie dupa acordul prorietarilor. Au semnat 26 din 40 dar unul a decedat in intervalul dintre semnarea acordului si semnarea contractului cu firma rds iar sotia nu este de acord cu montarea antenei. Deasemeni doua sunt apartamente apartinand unei firme si presedinta asociatiei a semnat in dreptul la amandoua. Am cerut apoi copie dupa Procesul Verbal al adunarii generale;acesta nu era redactat, era scris in registrul de PV al asociatiei (pe jumatate) si erau consemnati ca prezenti doar 14 locatari din 40 deci mai putin de jumatate in data de 17.01.2008. Nu s-a facut alta convocare in termen de 10 zile cum spune legea , deci pentru aceasta adunare generala nu au fost indeplinite conditiile sa poata fi valida. Nu am primit instiintare scrisa depre hotararile luate in aceasta adunare. Am fcut coopii xerox dupa aceasta caricatura de proces verbal iar administratorul a refuzat sa semneze pe copia xerox . Deasemeni mi-a spus ca nu vrea sa ajungem in instanta si ca v-a face alta adunare generala.
Am consultat un avocat si mi s-a spus sa fac plangere penala contra administratorului pentru fals si uz de fals. Nu ar trebui facuta plangere si impotriva presedinteleui asociatiei , deoarece el semneaza orice contracte cu tertii ?
Dacă aţi obţinut ceea ce aţi dorit: sistarea montării antenei, nu înţeleg de ce doriţi acum să vă războiţi cu asociaţia? Plângerile penale nu vor face altceva decât să înrăutăţească relaţiile de bună vecinătate, împărţind oamenii în 2 tabere şi, vă spun, aceasta nu este benefic nimănui!;)
Cred că cel mai corect ar fi să discutaţi cu cei de la ultimul etaj, vecinii dv. de palier, să le explicaţi că montarea acestor antene poate afecta planşeul şi poate produce fisuri şi inundaţii, astfel că nu ar fi indicată montarea antenelor. Dacă i-aţi lămurit, nu mai aveţi de ce să vă faceţi probleme!
Poate preşedintele să convoace câte adunări doreşte, (fiţi atent la condiţiile legale ce trebuie respectate pentru convocarea adunării!), atâta timp cât pentru montarea antenelor este nevoie şi de acordul proprietarilor direct afectaţi, iar dacă din 5 apartamente, două sunt ale dv. mai rămân 3 proprietari pe care-i veţi lămuri dv..........;)
Dumenavoatra nu ati inteles ca sistarea instalarii este temporara si ca s-au oprit pt. ca nu au autorizatia de constructie si ca e doar o chestiune de timp sa o obtina.
Dupa care vor continua. Asta e problema ... iar presedinta de asociatie a spus "ma doare in cot de demersurile voastre... eu am citi legea si e OK'
Dar nu e pentru ca 4 din cei de la ultimul eta nu suntem de acord iar adunarea generala nu a fost legal constituita. Problema s-a discutat la diverse in sedinta din 18 ian.2008 iar unele semnaturi din tabelul cu acorduri sunt datate august 2007 ... enormal ?
Acum ce sa fac ? Si cum naiba sa nu-ti vina sa te razboiesti cu toti cand vezi ca iti rad in nas si dau asemena raspunsuri si fac doar ce vor ei ?