nu stiu daca va mai amintiti dar am scris in urma cu vreo cateva luni un subiect despre bani. imi spunea cineva ca pot fi recuperati daca nu au trecut 3 ani. 3 ani se fac in decembrie. ce poate face fata ca sa-i recupereze? despre bun simt din partea lui nici nu poate fi vorba. macar ceva care sa-l sperie. sa para legal?
suntem o societate care are ca domeniu de activitate alimentatie publica. Avem un restaurant situat la iesire/intrare oras, intr-o padure. In acelasi loc se afla si sediul societatii si casa proprietarilor. Suntem in permanenta acasa daca se poate spune asa. E u spun ca ar trebui sa avem dreptul la a alege o alta optine care sa ne convina noua, nu sa ne impuna si sa avem mai mult timp la dispozitie. Nu 5 zile.
ne-au dat termen 12.4.228 in conformitate cu:
1. art.3, alin.1 din legea 333/2003
2. se impune iinfiintarea unui post de paza mobil, inarmat, permanent, incadrata cu cel putin un agent de paza pe timp de zi si cel putin doi agenti pe timp de noapte.
3. intocmirea unui plan de pasa conf. art. 55, lit b din legea 333/2003
apoi scrie asa....conform controlului efectuat se constata incalcarea prevederilor art. 3 alin.1, art. 5 alin 1 si 3, art. 39 srt.41 din legea 333/2003, sanctionate cu o amneda cuprinsa intre 6000 si 15000 lei, precum si prevederile art. 1 ind 1 alin. 3 din legea nr. 61/1991 republicata, sanctionata cu inchisoarea de 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
O avea probleme personale toata lumea are inclusiv seful. Dar nu se procedeaza asa. Exista niste regulii dupa care te ghidezi presupun. Nu mai exista preavizul ala de 14 zile? Depunere cerere de demisie? Seful in cate zile ii poate desface contractul daca nu se mai prezinta la munca?
la societatea unde lucrez avem o angajata care este angajata pe perioada nedeterminata pe post de caramanagier as putea supe. are conditiile necesare muncii, are ajutoare, nu are calificare pt acea meserie iar din punct de vedere al salariului primeste mai mult decat ar trebui. In ultima vreme a fost cam lenesa si nu isi mai indeplinea obligatiunile enumerate in fisa postului. Ieri la o atentionare a sefului a rabufnit si a inceput sa planga si sa spuna ca ea s-a saturat (de ce ore nu stiu?), si ca ea nu mai suporta ( ce? tot nu inteleg caci nu a dat explicatii) s-a imbracat si a plecat. Era inca in timpul programului. Mai avea o ora. Vreau sa stiu ce ii poate face seful.....din anumite puncte de vedere? Al banilor si a ceea ce mai este posibil. Mie nu mi se pare firesc sa faci ca acei copii mici sa-ti iei jucariile ca nu iti convine si sa pleci....
Astept raspunsul dumneavoastra.
ORDIN nr.1.341/C/1.375 din 2005
al ministrului justiţiei şi al ministrului finanţelor publice privind stabilirea tarifelor pentru plata interpreţilor şi traducătorilor autorizaţi folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul Naţional Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti
Art. 2. - Tarifele stabilite la art. 1 se vor indexa anual în funcţie de indicele ratei inflaţiei, prognozat pentru anul de execuţie a serviciilor, comunicat de Comisia Naţională de Prognoză.
Art. 3. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
unde gasesc eu tarifele astea? ca nu stiu sa caut....
zilele trecute am scris un subiect care se intitula Banii. doresc sa intru pe subiect ca sa mai citesc ce s-a mai scris dar nu il gasesc. ma puteti ajuta ca nu ma descurc....sunt de putin timp inscrisa si am nevoie de ajutor. va multumesc
am autorizatie de traducator din 2003. nu am practicat niciodata acea meserie pentru ca lucrez in alt domeniu de activitate. am citit in diverse articole ca traducatorii sunt obligatii ca in termen de 30 de zile parca sa declare la fisc si la tribunal. in cazul in care nu am practicat niciodata sunt obligata sa fac acest lucru? sau numai in cazul in care ma apuc de tradus?
si care este termenul in care o societate se poate ocupa de rezolvare acestei probleme? societatea in cauza are timp la dispoztie 5 zile. daca nu amenda intre 6000 si 15000 sau dosar penal si/ inchisoare
este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, avizat de organul de politie, echipat si dotat corespunzator pt efectuarea serviciului? daca nu respecta anumite articole din legiile nu stiu care i se face dosar penal adminitratorului? termen la dispozitie de indeplinirea a cerintelor 7 zile? este pisibil asa ceva?