la societatea unde lucrez avem o angajata care este angajata pe perioada nedeterminata pe post de caramanagier as putea supe. are conditiile necesare muncii, are ajutoare, nu are calificare pt acea meserie iar din punct de vedere al salariului primeste mai mult decat ar trebui. In ultima vreme a fost cam lenesa si nu isi mai indeplinea obligatiunile enumerate in fisa postului. Ieri la o atentionare a sefului a rabufnit si a inceput sa planga si sa spuna ca ea s-a saturat (de ce ore nu stiu?), si ca ea nu mai suporta ( ce? tot nu inteleg caci nu a dat explicatii) s-a imbracat si a plecat. Era inca in timpul programului. Mai avea o ora. Vreau sa stiu ce ii poate face seful.....din anumite puncte de vedere? Al banilor si a ceea ce mai este posibil. Mie nu mi se pare firesc sa faci ca acei copii mici sa-ti iei jucariile ca nu iti convine si sa pleci....
Astept raspunsul dumneavoastra.
Seful face ce vrea el.
Poate femeia chiar are o problema personala care o impiedica sa-si desfasoare normal activitatea.
Cred ca cel mai bine e ca fiecare sa-si vada de partea lui de munca.
Este treaba sefului sa hotarasca cum sa-si gestioneze afacerea, ca sa ii fie lui cat mai bine.
O avea probleme personale toata lumea are inclusiv seful. Dar nu se procedeaza asa. Exista niste regulii dupa care te ghidezi presupun. Nu mai exista preavizul ala de 14 zile? Depunere cerere de demisie? Seful in cate zile ii poate desface contractul daca nu se mai prezinta la munca?
In Regulamentul de ordine interioara al societatii respective ar trebui sa fie consemnate faptele care constituie abateri disciplinare si modul lor de sanctionare.
Preavizul este de 15 zile, nu de14 zile in caz de demisie.
De asemenea, in ROI trebuie sa fie prevazut la cate zile de absente nemotivate se poate desface disciplinar contractul de munca.
Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului scris, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
As mai adauga faptul ca in urma unei cercetari disciplinare prealabile decizia asupra oricarei sanctiuni disciplinare s-ar considera adecvata se ia numai dupa ce se iau in calcul anumiti factori, ex: comportamentul de pana atunci al angajatei, alte abateri disciplinare, eventual alte sanctiuni disciplinare care i-au fost acordate in trecut, gravitatea faptei si a consecintelor faptei sale, etc, si bineinteles punctul de vedere al persoanei in cauza.
draga betty, nu fii asemeni personajului tv. pentru ca in serviciu niciodata nu e prea tarziu sa fii tu insati in postura colegei iar altcineva sa se mire de ce suferi in van! oricum ar fi sanctiuni disciplinare exista, dar se impune o analiza de fapt si poate un sprijin colegial
Demisie
mariuca4
Daca imi dau demisia in timpul unei cercetari disiplinare prealabile mai poate face seful ceva impotriva mea? Mentionez ca deja am primit 2 convocari pt ... (vezi toată discuția)
Demisie
dansava
vrea ,sa semnez o cerere de demisie ca find ,de acord ambele parti ,dar nu vreau sa semnez asemenea cerere ,vreau sa mi se dea preaviz si toate celelate ... (vezi toată discuția)