vrea ,sa semnez o cerere de demisie ca find ,de acord ambele parti ,dar nu vreau sa semnez asemenea cerere ,vreau sa mi se dea preaviz si toate celelate drepturi ,daca nu semnez a zis ca face ei ceva si trimite cererea ,adica falsifica semnatura mea,si nu mai iau nici bani nimic,adica fac ce vor ,ii trage cineva la raspundere ptr asa ceva ,si plus ca are multe nereguli cu contractele oamenilor sa nu plateasca taxe si alte alea
Nu semnati,daca nu sunteti de acord cu demisia.Daca vor totusi sa va dea afara pt alte motive, trebuie sa initieze procedura disciplinara legala in urmatoarele conditii:
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a
aplica, potrivit legii, sanctiuni disciplinare salariatilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul sunt graduale, sanctiunea cea mai drastică fiind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă (art.264 alin.(1) lit.f) coroborat cu art.61 lit.a) din Codul Muncii).
Amenzile disciplinare sunt interzise.
Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica o singură sanctiune.
Angajatorul stabileşte sanctiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere:
- împrejurările în care a fost săvârşită fapta,
- gradul de vinovătie,
- consecintele abaterii,
- comportarea generală în serviciu a salariatului şi
- eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.
Sub sanctiunea nulitătii absolute, nici o măsură disciplinară, cu exceptia avertismentului scris, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări prealabile.
Decizia angajatorului se comunică, în scris, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştintă despre săvârşirea abaterii, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
Decizia de sanctionare se comunică în scris în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării.
Nu exista demisie "ca fiind de acord ambele parti"! Demisia este un act unilateral de vointa ! Iar daca va dati demisia nu mai beneficiati de ajutorul de somaj!
Daca angajatorul va semneaza el cererea de demisie savarseste infractiunile de fals intelectual si uz de fals. Si daca semneaza si statul de plata savarseste aceleasi infractiuni ! B-)
acum, 2 saptamani ma oprit contabila pe drum sa-mi spuna sa vin sa semnez demisia ca sant pe lista sefului ,asta dupa ce am fost in concediu medical ,,operat,, si apoi concediu de odihna ,eu ma-m prezentat si nu am semnat ,dar am cerut sa -mi se dea preaviz de 15 zile am completat o cerere de preaviz ,ieri am fost sa vad ce bani am de luat ,din decembrie ,pe cocediu ,si pe preaviz si mia spus suma ,dar ma pus pe canduri ,cand mia zis ca ca a predat dosarul catre ,,itm,, asta fara sa semnez nimic ,, este corect sa trimita acel dosar fara sa semnez ceva ,dar bani nu iam primit nici acum cum procedez si cu bani si cu ce a trimis ei acol nustiu