avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Calescu

Activitate Andreea Calescu

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea speta: administratorul unui condominiu a fost sanctionat contraventional pentru incalcarea art. 64 alin. 7 din Legea nr. 196/2018. Acest administrator, persoana juridica, nu are atestat pentru niciunul dintre angajati, insa a prezentat agentului din cadrul primariei un contract de prestari servicii incheiat intre acesta si un PFA care detine atestat si care a intocmit si semnat listele de plata.
As dori sa stiu daca apreciati ca a fost incalcat articolul mentionat mai sus.
Va multumesc anticipat!
Din pacate nu am gasit mare lucru pe acest aspect. Mai caut. Multumesc!
Cunosc aspectul referitor la abrogarea legii 230/2007, insa in speta se solicita anularea unei Hotarari a AG din 2017, careia ii este aplicabila legea veche.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Aceasta este si parerea mea, numai ca instanta de fond a fost de alta parere, respectiv ca ar fi vorba despre o exceptie relativa, care putea fi invocata doar prin intampinare.
Vom vedea ce va dispune si instanta de apel.
Buna ziua,
Din punctul dvs de vedere exceptia tardivitatii invocata in baza art. 26 din Legea nr. 230/2007 este o exceptie absoluta sau relativa?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor.
Asociatia din care fac parte a adoptat o hotarare in luna mai 2017, cu unanimitate de voturi.
In anul 2019, un proprietar care a devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari a procedat la contestarea acesteia, invocand nulitatea absoluta.
Ceea ce ma intereseaza este daca proprietarul, devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari, o poate contesta si daca nu, ce temei juridic pot invoca in aparare.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie: Un administrator si asociat intr-un SRL detine 54% din capitalul social, restul de 46% le detine celalalt asociat. În anul 2017, administratorul a primit de ANAF o notificare de deschidere a procedurii de angajare a raspunderii solidare in conf cu dispozitiile art. 25 si 26 din Codul de procedura fiscala si a fost nevoit sa plateasca datoriile catre bugetul de stat din patrimoiul personal. A incercat in repetate randuri sa ia legatura cu celalalt asociat, însă fără succes. În realitate, activitatea societății a fost coordonata de celalalt asociat.
Intrebarea mea este: exista vreun temei legal in baza caruia asociatul-administrator sa se indrepte impotriva celuilalt asociat in vederea recuperarii unei parti din suma platita catre stat?
Multumesc anticipat!