Buna ziua,
Am si eu urmatoarea speta: administratorul unui condominiu a fost sanctionat contraventional pentru incalcarea art. 64 alin. 7 din Legea nr. 196/2018. Acest administrator, persoana juridica, nu are atestat pentru niciunul dintre angajati, insa a prezentat agentului din cadrul primariei un contract de prestari servicii incheiat intre acesta si un PFA care detine atestat si care a intocmit si semnat listele de plata.
As dori sa stiu daca apreciati ca a fost incalcat articolul mentionat mai sus.
Va multumesc anticipat!
Cunosc aspectul referitor la abrogarea legii 230/2007, insa in speta se solicita anularea unei Hotarari a AG din 2017, careia ii este aplicabila legea veche.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Aceasta este si parerea mea, numai ca instanta de fond a fost de alta parere, respectiv ca ar fi vorba despre o exceptie relativa, care putea fi invocata doar prin intampinare.
Vom vedea ce va dispune si instanta de apel.
Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor.
Asociatia din care fac parte a adoptat o hotarare in luna mai 2017, cu unanimitate de voturi.
In anul 2019, un proprietar care a devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari a procedat la contestarea acesteia, invocand nulitatea absoluta.
Ceea ce ma intereseaza este daca proprietarul, devenit membru in Asociatie ulterior adoptarii acestei hotarari, o poate contesta si daca nu, ce temei juridic pot invoca in aparare.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie: Un administrator si asociat intr-un SRL detine 54% din capitalul social, restul de 46% le detine celalalt asociat. În anul 2017, administratorul a primit de ANAF o notificare de deschidere a procedurii de angajare a raspunderii solidare in conf cu dispozitiile art. 25 si 26 din Codul de procedura fiscala si a fost nevoit sa plateasca datoriile catre bugetul de stat din patrimoiul personal. A incercat in repetate randuri sa ia legatura cu celalalt asociat, însă fără succes. În realitate, activitatea societății a fost coordonata de celalalt asociat.
Intrebarea mea este: exista vreun temei legal in baza caruia asociatul-administrator sa se indrepte impotriva celuilalt asociat in vederea recuperarii unei parti din suma platita catre stat?
Multumesc anticipat!