avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiune impotriva asociatului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiune impotriva asociatului

Buna ziua,
Am si eu urmatoarea situatie: Un administrator si asociat intr-un SRL detine 54% din capitalul social, restul de 46% le detine celalalt asociat. În anul 2017, administratorul a primit de ANAF o notificare de deschidere a procedurii de angajare a raspunderii solidare in conf cu dispozitiile art. 25 si 26 din Codul de procedura fiscala si a fost nevoit sa plateasca datoriile catre bugetul de stat din patrimoiul personal. A incercat in repetate randuri sa ia legatura cu celalalt asociat, însă fără succes. În realitate, activitatea societății a fost coordonata de celalalt asociat.
Intrebarea mea este: exista vreun temei legal in baza caruia asociatul-administrator sa se indrepte impotriva celuilalt asociat in vederea recuperarii unei parti din suma platita catre stat?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

De unde datorie anaf? va rog, lamuriti-ma ca nu stiu ce sa fac dara3923 dara3923 Pentru un SRL care a fost dizolvat din oficiu in 2004 si radiat tot din oficiu in august 2017 si care nu a avut niciodata datorii la „stat” (absolut ... (vezi toată discuția)
Retragere drept de administrare a unui asociat danysoft_bz danysoft_bz Buna ziua, Sunt administrator si asociat intr-o societate comerciala cu 90% din capital social si as dorii sa-i ridic dreptul de administrare celuilalt ... (vezi toată discuția)
Anaf raspundere solidara notificare Natygh Natygh Buna ziua. Srl firma de transport 2007,eu in calitate de Asociat. In Mai 2020 am primit notificare de raspundere solidara in privinta unei datorii de 35.000 ... (vezi toată discuția)