avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere drept de administrare a unui asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere drept de administrare a unui asociat

Buna ziua,
Sunt administrator si asociat intr-o societate comerciala cu 90% din capital social si as dorii sa-i ridic dreptul de administrare celuilalt asociat, cu 10% procente.
Doresc doar sa-i iau dreptul de administrare din societate nu si procentele.
Mentionez ca ma incurc peste tot de el semnatura sa, mai ales ca celalalt asociat este doar cu numele in firma, nu cu munca, nu cu banii, cu nimic si mai are si o varsta de peste 80 de ani.
Am deschis firma acum 12 ani si nu am avut timp sa umblu dupa acte, asca ca i-am dat cele 10% procente sa poata umbla peste tot pentru a ma ajuta sa deschid societatea. Tot eu am dat banii de depunere capital social.
Acum am ajuns in postura sa trebuiasca sa trag de el peste tot.
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 17:49, 13 Aprilie 2020
Buna ziua.
In situatia data, aveti o singura varianta: cesiunea partilor sociale. Asociatul va cesioneaza partile sale sociale si se retrage din conducerea societatii. Drept urmare , dvs. deveniti asociat unic , iar daca doriti, il puteti mandata doar in vederea administrarii firmei.
Atentie insa! Procedura se face prin hotararea asociatilor si el trebuie sa fie de acord.
In caz contrar, veti fi nevoit sa va adresati instantelor de judecata, avand dovezi solide in vederea excluderii acestuia ca asociat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe cesiuni eugen82 eugen82 intr-un srl cu doi asociati unul cedeaza partile sale celuilalt, iar apoi cel ramas cedeaza o parte din partile sale unui tert. sint doua contracte de cesiune ... (vezi toată discuția)
Schimbarea fortata a administratorului Morphaeuss Morphaeuss Buna ziua, Detin 90% dintr-o firma de prestari servicii. Asociatul cu 10% are si functie de administrator. Eu doresc cumpararea partilor sale sociale si ... (vezi toată discuția)
Modificare date societate mtibi91 mtibi91 Buna ziua! Tatal meu este asociat unic pe o societate si co cota parte in alte doua societati. Pe acea societate pe care este asociat unic, doreste sa se ... (vezi toată discuția)