avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare date societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare date societate

Buna ziua!
Tatal meu este asociat unic pe o societate si co cota parte in alte doua societati. Pe acea societate pe care este asociat unic, doreste sa se treaca cu 20% si sa-mi cedeze 80%. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi ce acte sunt necesare pentru aceasta procedura. Deasemenea, daca ma puteti ajuta si cu ce acte sunt necesare pentru schimbarea de sediu social, si daca modific sediul social, pentru depozitul in care tin marfa, eu facand livrarile la clienti si facturand de la noul sediu.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:25, 6 Noiembrie 2012
Tatal dvs. trebuie sa intocmeasca o decizie a asociatului unic prin care hotaraste :cesiunea a 80% din capitalul social catre dvs, schimbarea structurii juridice a societatii din SRL cu asociat unic in SRL cu doi asociati, contract de cesiune parti sociale in tre tatal dvs si dvs., declarati a dvs pe proprie raspundere ca indepliniti conditiile legale pentru a fi asociat, un act constitutiv actualizat in care sa apareti si dvs ca asociat precum si contributia dvs la capitalul social. Toate aceste acte, insotite de o cerere se depun la Oficiul Registrului Comertului. Daca tatal dvs. va numeste pe dvs. si administrator al societatii, in decizia asociatului unic va trebui sa mentioneze revocarea fostului administrator si numirea dvs. In acest caz veti avea nevoie si de un specimen de semnatura.
Pentru schimbarea sediului social se intocmeste o Hotarare AGA in care se precizeaza ca se schimba sediul social cu indicarea noii adrese. Aceasta hotarare, impreuna cu dovada noului sediu(contra. de vanzare-cumparare, inchiriere, comodat etc) si cu acul constitutiv actualizat cu noua adresa se depun la Registrul Comertului.
Puteti sa va asociati cu tatal dvs. si prin majorarea capitalului social, adica cu aportul dvs. cu o suma care sa reprezinte 80% din capitalul social. Astfel, daca in acest moment capitalul social este de 200 ron, pentru a avea dvs. un procent de 80% ar trebui sa majorati capitalul social cu 800 ron. Dupa efectuarea mentiunii la registrul comertului, banii acestia ii puteti ridica de la banca si sa ii folositi in interesul societatii. Avantajul ar fi ca deveniti asociat in cinci zile de la depunerea documentatiei la registru comertului, pe cand daca tatal va cesioneaza partile sociale, trebuie sa asteptati trecerea termenului de opozitie de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, respectiv 45 de zile de la depunerea documentatiei la registru comertului. Schimbarea sediului se poate face in aceasi hotarare/decizie pentru a diminua cheltuielile ocazionate cu inregistrarea in registru comertului.
Va sfatuiesc sa va adresati serviciului de asistenta juridica din cadrul registrului comertului pentru intocmirea/redactarea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Cosminagherase Cosminagherase Buna ziua! Va rog frumos un sfat, in urmatoarea situatie: unicul asociat al unui SRL doreste sa coopteze o alta persoana din afara societatii, prin cesionarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociat intr-o srl alinedelea alinedelea Exista urmatoarea situatie:se doreste iesirea din societate a asociatului unic si introducerea in societate a unui alt asociat unic. Care sunt etapele de ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)