avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Hubarel

Activitate Hubarel

Bună ziua! Dacă primăria nu imi trimite înștiințarea de plata a impozitului (de 18 ani nu a trimis niciodată) ce risc dacă nu mai plătesc impozitul? Adică să nu mă duc să întreb eu cât le datorez. Asta fiindcă de 2 ani imi tot calculează restanțe după ce plătesc odată in martie. Ba uită să imi ia pentru mașini, altădată pentru terenuri.
Discuție Taxe restante
După o vizită la primărie functionarele de la taxe si impozite imi spun ca am restanțe din anul 2016 la terenuri și mașini deținute de bunicul meu. Fost veteran de război mort din 2018. Înarmat azi cu chitanțe am fost sa imi clarific situația. Nu mică mi-a fost mirarea sa aflu ca pe 2018 am de plata o sumă cu 2 de zero. Si ca am 4 (patru) poziții deschise la taxe si impozite.!???? Una impreuna cu bunicul și cu tatăl (ambii decedați),una cu soția, și două doar pe mine.Intotdeauna cand plateam dadeam buletinul si iimi calculau cat am de plata.Ținând cont că am fost mereu bun platnic ,iar restanța ce o am este produsă de o eroare a funcționarilor care nu mi-au spus cat am de plata ,exista vreo sansa de a nu plati restanța respectiva? Sau dacă nu o sa o plătesc ce pot păți? Țin să precizez că tot ce am avut de achitat primăriei am făcut-o în toți anii înainte de 31 martie ,asta in condițiile în care onor primăria nu mi-a trimis niciodată scrisoarea in care sa imi spuna cât am de plata.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Impozit cladiri
De unde sa știu că nu s-a plătit impozitul? In 2017 cand a murit bunicul puteau să imi spună că mai are de datorate impozitul pe 2016. Iar notificare nu mi -a trimis niciodată până acum. Să aștept notificarea? Sunt ceva șanse să nu il plătesc?

george-neagu a scris:

Nu. Au dreptul sa va controleze pe cinci ani in urma, si notificari pot trimite chiar si cu cinci luni inainte de finalul perioadei. Si daca o luai asa, si dumneavoastra trebuia sa va fi adus aminte ca nu s-a platit. Sau titularul.

Discuție Impozit cladiri
Buna ziua! In ce conditii pot refuza să plătesc impozitul si penalizarile (2016-2019)datorate de bunicul meu decedat în 2017.Precizez că eu sunt cu impozitul plătit la zi si amândoi figuram la aceeași poziție. Pot sa nu plătesc impozitul ținând cont de faptul că abia la 3 ani si-a adus aminte primăria sa imi spuna ca sunt dator cu impozitul?