avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Activitate cipriantarara

Activitate cipriantarara

conform art. 253 alin. 7, rezulta ca eu, locatar, platesc impozitul, chiar daca este majorat sau normal.

conform art. 253. alin 6, proprietarii care nu au depus reevaluarea platesc impozit majorat.
in baza acestui alin. 6, art. 253, functionarul imi dovedeste ca nu eu, utilizator, depun reevaluarea, ci banca, proprietar, depune reevaluarea, si eu platesc impozit mai departe. daca banca nu depune reevaluarea, atunci impozitul se majoreaza si tot eu, locatar, cf. art 253.alin. 7, platesc impozitul.

la fisc eu figurez cu cladirea, eu am depus declaratia in 2011 in numele meu, cand am facut contractul, si am platit in fiecare an impozit in numele meu. banca mi-a zis ca nici nu are cladirea in contabilitate pentru ca un imobil nu poate sa figureze la 2 firme simultan in contabilitate, in consecinta nici nu poate sa isi modifice valoarea de inventar conform raportului de evaluare, doar eu pot sa modific valoarea de inventar pt ca imobilul este doar pe inventarul meu. banca are in contabilitate doar creditul pe care trebuie sa il achit eu pana la sfarsitul perioadei de leasing.

asadar, banca nu poate sa se prezinte la directia de taxe si impozite sa depuna raportul de evaluare impreuna cu balanta, raportul de imobilizari si nota contabila cu care a modificat valoarea de inventar a cladirii pentru ca imobilul nu figureaza la ea in contabilitate.

am vorbit la alte directii de taxe si impozite si mi-au spus ca ele accepta raportul evaluare de la utilizatori, dar nici o directie nu a stiut sa imi spuna in baza carei legi accepta aceste rapoarte de evaluare.

Multumesc.
multumesc pentru raspuns.

puteti sa imi spuneti conform carei legi depun eu raportul de evaluare? pentru ca se pare ca trebuie sa ii invat eu pe cei de la taxe si impozite legea :( .

multumesc.
Buna ziua,

am un spatiu comercial pentru care am un contract de leasing activ inceput in 2011 si care se va termina in 2019.
trebuie sa depun raportul de reevaluare pentru a nu plati impozit majorat.
cei de la taxe si impozite de care apartine respectivul spatiu nu imi accepta raportul de reevaluare din cauza ca nu sunt eu proprietarul, ci banca trebuia sa depuna raportul de reevaluare.
am contactat banca si mi-a spus ca nu ea depune raportul de reevaluare pentru ca eu, persoana juridica, in calitate de utilizator si locatar, am toate prerogativele drepturilor de proprietate si in consecinta, eu depun raportul de reevaluare.

asadar, cine depune raportul de reevaluare pentru un imobil aflat sub contract de leasing?

Multumesc.

Buna ziua.

In 1997, s-a facut un contract de vanzare cumparare, prin care, dintr-un teren de 500 mp, 300 au fost vanduti. In contract mai este specificat ca la marginea dintre cei 300 mp vanduti si cei 200 mp ramasi in continuare la proprietar, o suprafata de 49 mp din cei 200 pe care NU i-a cumparat, vor fi in folosinta comuna.

Eu o sa cumpar cei 200 mp ramasi. Din acesti 200mp, 49 mp or sa ramana in continuare in folosinta comuna conform contractului de mai sus. Dupa ce cumpar, pe acesti 49 mp vreau sa construiesc un imobil.

Intrebarea mea este cum pot sa anulez aceasta folosinta comuna? cel care este cu mine in folosinta comuna vrea bani. Eu nu vreau sa ii dau pt ca nu este proprietatea lui si nu are cum sa imi vanda aceshti 49 mp, din moment ce ei sunt in proprietatea mea, pe care am si carte funciara.

Un avocat mi-a spus ca pot sa il anunt ca o sa construiesc pe aceasta suprafata si daca el nu vrea, o sa fie obligat prin lege ori sa cumpere jumatate din cei 49 mp ori sa ii cedeze.

Asadar, cum pot sa anulez aceasta folosinta comuna?

Multumesc mult.

P.S. CEI 49 MP AU CARTE FUNCIARA SEPARATA, IN PROPRIETATEA CELUI CARE ARE SI RESTUL PANA LA 200 DE MP. EU ACUM O SA CUMPAR ACEST TEREN DE 210 MP COMPUS DIN 2 PARTI, FIECARE CU CARTE FUNCIARA. PRIMA PARTE, FARA PROBLEME, 160MP SI CEALALTA, 49MP, AFLAT IN FOLOSINTA COMUNA DAR CU UN SINGUR PROPRIETAR. SCOPUL ACESTEI FOLOSINTE COMUNE A FOST PENTRU A CREA CALE DE ACCES PT AMBII VECINI. VECINUL INSA NU A FOLOSIT NICIODATA ACEASTA CALE DE ACCES, EL ARE CONSTRUIT IMOBIL PE TOATA SUPRAFATA, FARA NICI O INTRARE DIN SUPRAFATA DE FOLOSINTA COMUNA. ACESTI 49MP LA VECIN SUNT DELIMITATI DE PERETE INALT DE 5M FARA NICI O USA, EL CALEA DE ACCES O ARE DIN ALTE PARTI.
si se pot cesiona doar spatiile respective? firma mai are spatii si in alte orase, nu pot sa o cumpar cu totul :(, ci doar spatiile pe care le are in orasul meu :-
multumesc frumos tuturor pentru raspunsurile si sfaturile date.

mai am o adaugire: toate spatiile sunt intabulate, au carti funciare, sunt in regula. firma este in regula fiscal.

ce ma intereseaza este cum e mai ushor si mai putin costisitor (vreau sa evit notarul pe cat de mult se poate pentru ca este foarte scump) sa intru in posesia spatiilor: le cumpar pe fiecare in parte sau prin schimbare a asociatilor firmei care detine respectivele spatii...

multumesc inca o data pentru colaborare.
in cazul in care nu cumpar firma, care este cea mai simpla si putin costisitoare metoda de a cumpara respectivele spatii comerciale?
buna ziua

exista o firma care are foarte multe spatii comerciale in proprietate pe care le vinde.

oferta pe care o sa o fac este pentru toate impreuna.

daca ar fi sa fac contract/e de vanzare cumparare, ar trebui pt fiecare spatiu sa legalizez la notar, ceea ce pt circa 20 de spatii comerciale, o sa fie destul de mare comisionul.

in schimb, m-am gandit ca ar fi mai bine sa cumpar firma, cu tot cu active (singurele active sunt aceste spatii), si astfel va exista un simplu act de cesionare plus ce-o mai fi.

pe aceasta cale, doresc orice sfat care m-ar putea ajuta, cum ar fi mai bine... sa cumpar spatiile sau firma...

va multumesc