avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate OANADORO

Activitate OANADORO

Mulțumesc frumos pt răspuns.Sper sa ii pot convinge sa il doneze.

Dorin Voicilas a scris:

Soluția este ca părinții să vă doneze acel apartament. Astfel, în caz de divorț, soțul nu ar avea niciun drept asupra apartamentului.

Buna ziua.
Aș dori un sfat într-o problemă mai delicată cu părinții mei.Ei mi-au oferit un apartament in momentul in care m-am căsătorit dar cu condiția sa nu il dăm în chirie.Eu,sotul si fetita nu stam acolo,ci la casa soțului pe care a luat-o înainte de căsătorie printr-un credit la bancă.Fiindca e tot mai greu din punct de vedere financiar, să plătim rate plus asociație lunar,dorim sa închiriem apartamentul care e pe numele părinților.As dori sa stiu ce forme legale există sa trec acel aprt pe numele meu,fara ca soțul sa beneficieze de ceva in caz de divorț (frica mamei mele) . Soțul e de acord sa semneze oricand ca el nu dorește nimic.
Mulțumesc din suflet pt ajutor.
Buna ziua.
As dori sa stiu cum se calculează indemnizatia pt CCC in următoarea situație:
Paralel cu locul de munca(mai mult de 2 ani) sunt si in ultimul an de facultate (prelungire de an,farmacie) dar nefinalizand licenta .
E posibil sa primesc indemnizație din ambele locuri (facultate+loc de munca) ?
Menționez ca am născut pe 11 august 2021.
Va mulțumesc!
Va multumesc frumos pt raspunsul dvs! Fiind un om dificil,ma gandeam ca e mai bine sa ii angajez ingrijitori decat sa il ingrijesc eu personal,avand in vedere si ca nu imi permite timpul.
Buna ziua.
Situatia: bătrân, fără moștenitori sau rude, deține propriul imobil care va rămâne statului,după decesul acestuia. Menționez că are situație financiară bună și și-a permis îngrijitori,dar nu s-a înteles cu ei, fiind o persoană dificilă. Doresc să îî achiziționez imobilul oferindu i o suma sau printr un contract de intretinere sa convenim cumva.
Intrebare: ce procent sau suma din intregul pret al aprt se ofera in aceste cazuri avand in vedere ca el va ramane in aprt,nefiind locuibil de cel care achizitioneaza aprt? ce tip de contract e convenabil: se poate sa fiu eu nudul proprietar si el uzufructuar?
SAU Ce contract se poate face daca el nu doreste o suma de bani ci doar sa fie ingrijit si ce clauze sa fie specificate in contract astfel incat sa intru in posesia imobilului dupa deces.
Multumesc.