Buna ziua.
Situatia: bătrân, fără moștenitori sau rude, deține propriul imobil care va rămâne statului,după decesul acestuia. Menționez că are situație financiară bună și și-a permis îngrijitori,dar nu s-a înteles cu ei, fiind o persoană dificilă. Doresc să îî achiziționez imobilul oferindu i o suma sau printr un contract de intretinere sa convenim cumva.
Intrebare: ce procent sau suma din intregul pret al aprt se ofera in aceste cazuri avand in vedere ca el va ramane in aprt,nefiind locuibil de cel care achizitioneaza aprt? ce tip de contract e convenabil: se poate sa fiu eu nudul proprietar si el uzufructuar?
SAU Ce contract se poate face daca el nu doreste o suma de bani ci doar sa fie ingrijit si ce clauze sa fie specificate in contract astfel incat sa intru in posesia imobilului dupa deces.
Multumesc.
Buna ziua,
Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauze de intretinere viagera.
Clauzele exprese le negociati si le transmiteti notarului.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Un contract de întreținere. Simplu. Dvs îl întrețineti pana la deces, în schimbul casei. Nu trebuie să îi dați bani, ci doar să îl îngrijiți.
Vânzările cu clauze erau o practică pe vechiul Cod civil. Nu sunt decât niște struțo cămile dubioase, generatoare de interpretări privind intentia reala a părților și calificarea contractului.
Chiar nu inteleg convingerea asta ca vânzarea e un panaceu.
Va multumesc frumos pt raspunsul dvs! Fiind un om dificil,ma gandeam ca e mai bine sa ii angajez ingrijitori decat sa il ingrijesc eu personal,avand in vedere si ca nu imi permite timpul.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Specificați acest aspect in contract.
Daca nici persoană respectiva nu dorește neaparat îngrijire, puteti încheia și un contract de rentă viageră. Adică ii dati o sumă lunar, pana la deces.
Stabiliți personal cu el ce dorește mai exact.
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti acum cat e in putere cu el la caminele de batrani din jur sa isi aleaga unul cum ii convine. Sunt de la amarate la unele bune - depinde de pret. Nu va dati seama ce dificila devine ingrijirea cand i se va ramoli creierul si va deveni recalcitrant si violent. Contract ca il ingrijiti si va ramane tot ce are - stie notarul.