avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate Bihorului

Activitate Bihorului

Buna ziua apelez la ajutorul dmnv. In urmatoarea problema: am fost ales noul presedinte a asociatiei din actele pe care le detin nu imi specifica cine sunt membrii asociatiei,adica cine a semnat acordul de asociere,mentionez ca acordul de asociere este din 1979 impreuna cu statutul cel vechi,vechiul administrator mia specificat ca toti cei 40 au fost membrii,din care au ramas 17+ 3 care siau depus cerere,problema intervine cu judecatoria si anume nu stiu clar ce fel de acte trebuie sa depun la judecatorie ,daca trebuie sa refacem noul statut al asociatiei sau nu avand in vedere ca avem un statut,cum pot sa intru legal in posesia contului bancar,cei de la banca miau spus ca am nevoie de un ordin judecatoresc ca nu le ajunge doar caietul cu procesele verbale si C.U.I.asociatiei,am vorbit cu o avocata pt rezolvarea problemelor insa sunt multe persoane care miau specificat faptul ca si eu pot sa depun dosarul la judecatorie,deci problema ce acte trebuie sa contina dosarul si care sunt pasii de urmati ca sa pot duce totul la bun sfarsit .Va multumesc
Discuție O mica dilema
Sunteti amabili sami raspundeti la intrebarea,dupa un copilas de la ce varsta suntemi obligati sa platim cheltuieli,multumesc.O zi cu binecuvantari
Buna ziua,apelez la profesionalismul persoanelor in cauza cu intrebarea: daca sunt proprietar sunt si membru al asociatiei sau nu,si pt a devenii care sunt pasii de urmati?La o adunare generala convocata,participa toti locatarii,proprietarii cu drept de vot sau doar acele persoane au dreptul la vot care sunt membrii.Din pacate nu prea inteleg locatarii aceasta diferentiere.Ultima intrebare pot sa devin membru in seara in care are loc sedinta si sa am drept de vot sau exista o perioad de timp.Multumesc
Discuție Legea196
Buna ziua,ati putea sa ma ajutati cu o mica problema?Blocul in care locuiesc dateaza din1978,au fost multi presedinti si admn.tori,legile sau schimbat,au ajuns la conducere persoane care cunosteau si nu legea,acum suntem iar in impas,povestea e f.lunga,nu stim cine face parte din comisia executiva,dupa lege pres+4membrii alesi de proprietari,nu stim cine sunt membrii a asociatiei,cine convoaca sau reconvoate adunarile,pt ca la noi cui i se trezeste hai sa facem sedinta hai sa votam,pe scurt suntem a adun.de ......,Intrebare:care sunt pasii legali pt a deveni membru?suntem nevoiti sa alegem pe langa presed.inca 4 persoane la executiv?cate persoane pot face parte din membru de asoc?mentionez ca avem firma de administratie+cenzor,presedinta este proprietara insa nu facea parte ca membru,a devenit presedinte deoarece au fost ceva probleme la sc nr 1 si ea,pot spune ,ca sa cerut sa devina pres.,cei care am aleso nestiind regulamentu,deoarece nici unul dintre noi care am semnat nu facem parte ca membru de asoc.ea nu se intelege cu firma de admn.aducand acuzatii destulde grave,insa cei de la firma au afirmat ca sunt aberatii,este in functie de 5 luni insa nu a fost la banca pt actulizarea contului asociatiei+ are restanta+a ramas fara slujba si se zvoneste ca doreste sai platim asigurarea cea ce ar fi cam 900lei,a facut plangere catre autoritatile abilitare impotriva firmei de admn.,nu stim motivul doar ca ea sustine ca firma ne fura dorind cu orice pret indepartarea firmei,a avut loc o sedinta in care sa ales un alt pres.insa cred ca totul ramane pe hartie pt ca au votat 9 locatari din 40,dar nu facem parte ca membru,sa trimis o notificare la pres cu semnatura de primire unde sa instiintat de aceasta alegere la care ea a refuzat sa se prezinte.Pe langa celelalte intrebari as mai avea 1,cum putem proceda sa o inlocuim?Pana nu se reglementeaza situatia cu Primaria o putem inlocui sau nu?
Discuție Legea 196
Buna ziua,am si eu o dilema,si anume:sa convocat o sedinta extraordinara de catre asociatie datorita unor nereguli infaptuita de catre presedinta blocului.Sa facut un tabel convocator si au semnat apr.25 proprietari din 40,a fost anuntat si la avizier aceasta sedinta.La aceasta sedinta au participat 9 proprietari adica 20% si sa hotarat schimbarea presedintei datorita neregularitatii consemnate de administrator+proprietari.Intrebare...Este valabila si legala hotararea care sa luat in aceasta sedinta sau vom fi nevoiti pt reconvocare,datorita numarului mic de participanti,presedinta a fost sunata si chemata insa ea a refuzat sa participe motivand ca nu are ce discuta cu noi.La indemnul admin.am procedat altfel:am trimis o notificare scrisa prin posta cu semnatura de primire fiind instiintata de hotararea luata de noi.
Buna ziua,ma puteti informa in legatura cu:presedintele asociatiei,membrii adunarii executive,vicepresedintele,dupa legea existenta,pt a fi alesi trebuie sa aiba actele corespunzatoare,adica adresa,domiciliu ,sau se pot alege si din randurile chiriasilor sau noi avem un caz:vicepresedintele este ales un baiat care sta cu impreuna cu familia la soacra lui insa nu detine actele aferente locatiei.Nu am gasit legea propriuzisa sa focalizeze acest lucru.Va multumesc.
Buna ziua in blocul nostru a fost reales un nou presedinte.La numire in functie ce acte trebiue sa primeasca si ce inf ormatii trebuie sa ajunga la el? Situatia numarului de chirias,situatia restantierilor,contul asociatiei,stampila,caietul cu procesele verbale,cheile de la usile de intrare,codurile interfoanelor,situatia cfului?Daca am omis ceva va rog sa ma informati si in prezenta cui se face aceasta predare primire?Inca o intrebare:in cazul in care fosta presedinte nu vrea sa predea actele ce trebuie facut?
Buna dimineata va deranjez cu intrebarea:am dorimsa ne separam de sc nr.1 si sa ne facem aociatia noastra,in cazu in care Cei De la Regia de Apa nu sunt deacord pt montarea unei alte apometre pt sc.noastra,avem alta cale de urmat sau ramanem cu asociatia existenta.Multumesc,sa aveti o zi cu binecuvantari
Buna ziua apelez la profesionalismul dmv in legatura cu:locuiesc itrun bloc cu 2scari respectiv 40apartamente.Din pacate sunt foarte multe contradictorii intre cele 2 scari nu putem ajunge la un numitor comun.Presedinta de bloc este foarte incuiata si total in afara legii.Impreuna cu locatarii din scara mea am hotarat sa ne devizam fata de ei,adica se poate sa ne administram?se poate sa alegem un presedinte de scara separat?care sunt demersurile?Va reamintesc ca avem o firma profesionista de administratie cu care presedinta nu se intelege deloc, fapt divers aduce niste acuzatii irelevante dorind sa renuntam la ei(noi nu suntem de acord,lucram cu firma ceea de 5 ani fara sa avem probleme).Multumesc toate cele bune