avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate ARES99

Activitate ARES99

Doamna, noi am obtinut un Certificat de Urbanism pt supramansardare.
In timpul in care doi arhitecti s-au ocupat pe rand de obtinerea Autorizatiei de Construire..., nerezolvand din nu stiu exact care motive..., C.U a expirat.
Din nu mai stiu ce act reiese ca in acea zona se pot ridica constructii de pana la P+4E. Deci, sper sa se poata.
Am deja proiectul de mansarda, si ceva alte acte si avize.
Ultimul arhitect, dupa ce a expirat C.U, a depus cerere pt un duplicat (sau prelungire) si mi-a spus ca insusi duplicatul de la C.U de la primarie ( de la "cotor" ) a disparut. Asta mi-a spus si insasi dna de la Urbanism, intr-o discutie ulterioara incetarii relatiei cu dna arhitecta.
Cum sa dispara duplicatul de la primarie, de la "cotor"? Ce se intampla? Asa problematica sa fie constructia asta? Asa mare mafie?
Stimata doamna doina_manuela,
am cumparat o casa care in acte este P+1E, insa casa faptic, este P+1E+M (etajul 2, (mansarda), este mai mare chiar decat etajul 1).
Am observat neconcordanta dintre acte si realitate datorita evaluatorului bancii care ne-a acordat creditul. Astfel banca ne-a acordat creditul cu clauza ca " in termen de 6 luni sa aducem Autorizatia la regimul de P+1E+M".
Acum, daca autorizatia este de P+1E dar casa real, este de P+1E+M, este ok cadastrul pe P+1E? La fel receptia la terminarea lucrarilor, e ok pe P+1E?
Atunci, daca astea doua sunt ok, nu inseamna ca evaluatorul bancii a gresit, reiesind ca de fapt casa ar fi P+1E??
Oricum, dupa regimul de inaltime, casa este clar mai mare de "doar" P+1E si repet, eu asa am luat-o! Este 1/2 dintr-un duplex. Nu am modificat-o eu.

P.S: din ceea ce spuneti dvs, ar trebui ca pe langa "Receptia la teminarea lucrarilor" sa mai existe si "Receptia finala"? Daca este asa, am consultat doi arhitecti... . De ce nu ne-a zis nimeni ca ne-ar mai lipsi o receptie? Anume, Receptia Finala? :O :O #-o

Am inteles bine?!

Va multmesc!
Va multumesc foarte mult pentru interesul acordat problemei mele, in acest sens o sa exemplific adresa mea catre primarie, prin afisarea unei parti din cotinutul acesteia:

" ... Catre PRIMARIA SECTORULUI ..., Bucuresti

In atentia D-lui Primar ..."

" ... De aceea, prin prezenta adresa va solicit sa dispuneti remedierea erorii din acte, ( A.C ), facuta de angajata Primariei Sectorului ..., deoarece consider ca vina ii apartine in totalitate. Daca receptia lucrarii ar fi fost facuta corect la fata locului, la finalizarea ridicarii constructiei ( pentru P+1E+M ) asa cum dealtfel era stadiul in care se afla casa in acel moment, acum nu as mai fi fost in aceasta situatie.
Mentionez ca nu am adus modificari de structura sau de inaltare casei respective. Faptul ca aceasta casa era terminata, „la cheie”, in regim de P+1E+M, in momentul in care am achizitionat-o cu contract de vanzare – cumparare de la vanzator, o pot dovedi prin pozele facute de catre evaluatorul bancii care ne-a acordat creditul.
Am nevoie ca aceasta Autorizatie de Construire sa ajunga in forma corecta si legala de P+1E+M in cel mai scurt timp.
Anexez in copie documente enumerate mai sus precum si o copie dupa Contractul de Vanzare – Cumparare.
Va transmit ca atare aceasta solicitare si va cer ca in termenul legal sa imi dati un raspuns.
La expirarea celor 30 de zile, ma voi adresa in cazul in care nu-mi veti rezolva problema descrisa mai sus, instantei de judecata competente. ... "
Super! Va multumesc tuturor pentru raspunsurile prompte.
O singura clarificare, va rog. Primaria in cauza este cea a sectorului 4. Pt contencios, ma voi adresa unde, mai exact? ;) Tribunalul Sectorului 4? Si printr-un avocat probabil, nu?
Weekend placut si va multumesc inca o data!
Cu stima!
Va multumesc pentru raspuns.
Oare am sanse, sau ma lupt cu morile de vant?!
E posibil ca primaria sa astepte sa fac eu proiect si toate cele pentru mansarda, chiar daca nu eu am construit aceasta mansarda, nu?
Oricum mi-e teama ca acolo voi ajunge...
Se implinesc 30 de zile de cand am depus o adresa la Primaria de Sector, in atentia Dlui Primar, aducandu-i la cunostinta o neregula facuta de o angajata a Primariei #-o, intr-un P.V la terminarea lucrarilor (pur si simplu nu a trecut in acte o ditamai mansarda!).
Am cerut remedierea erorii (implicit a Autorizatiei de Construire), in 30 de zile, informandu-i ca ii voi da in judecata daca nu vor rezolva problema. Am luat si numar de inregistrare de la Primarie (direct pe Adresa respectiva).
Nu am primit niciun raspuns, oficial, in scris...X-(
Va rog, spuneti-mi care ar fii urmatorii pasi pentru a putea da Primaria in judecata.

Va multumesc foarte mult!
ARES99 a scris:

Stimate doamne, stimati domni,

am o mare nelamurire la care sper sa pot obtine un raspuns pozitiv:

Acum doi ani am cumparat printr-un credit ipotecar, cu ipoteca pe casa in cauza, o casa intr-un duplex. Constructorul a realizat doua duplexuri de acest gen, deci se poate dovedi ca nu am ridicat eu etajul dupa ce am cumparat 1/2 din duplex. Noi am cumparat casa ca fiind P+2E, dar ne-am trezit ulterior, uitandu-ne in acte ca aceasta casa figura ca fiind P+1E.
Clauza bancii a fost ca in termen de x luni sa obtinem dovada de la Primarie ca am luat A.C si pe celalalt etaj.

Treaba este asa:

am semnat ca prostul, neavand cunostinte in domeniu si vanzatorul care a fost si constructor ne-a pacalit.
autorizatia constructorului precum si *** receptia facuta de primarie a fost facuta pe P+1E!!!

Intrbare:

OK. Am fost prost, dar nu mai am ce-i face vanzatorului?! Nu-l pot da in judecata pt inselaciune? Nu il pot obliga sa aduca autorizatia de construire la stadiul corect?! Sunt eu obligat sa platesc sau risc sa pierd casa din vina unui tepar sau unui corupt sau lenes din primarie?
Sunt obligat sa alerg cu acte pt obtinerea unei autorizatii care nu ar fi fost necesara daca doamna de la primarie ar fi fost corecta si nu ar fi facut ilegal receptia? Pot da direct primaria in judecata pt a-mi rezolva problema?!

P.S: de doi ani incerc sa obtin A.C-ul de la Primarie prin diversi arhitecti si se taraganeaza treaba.
Problema este ca toate actele trec exact pe la doamna care a facut neregula si sunt convins ca e mana-n-mana cu vanzatorul/constructorul. E posibil sa nu rezolv niciodata problema asta.

Va rog, ajutati-ma!!

Am facut adresa catre primarie, am anexat niste acte pe care domnul de la relatii clienti, oficiul CADASTRU / URBANISM, mi le-a cerut, apoi mi-a dat numar de inregistrare pe original si pe copie. In adresa am specificat ca vreau un raspuns in termenul legal, daca nu in 30 zile ma voi adresa instantei de judecata competente.
Domnul in cauza mi-a spus ca probabil nu ma va suna nimeni, ci sa ma duc la doamna de la urbanism. (PS: doamna care a semnat aiurea in actul gresit!). Cum e treaba mai departe va rog, cu contenciosul?!
Va multumesc!!!
Stimata doamna, imi puteti spune mai exact?
Sesizez neregula si specific ca e venita din partea lor sau ma auto-denunt cum ca as fi in neregula? Si ca sa-i atac in contencios, trebuie sa nu imi dea niciun fel de raspuns sau cale de rezolvare...? Dar daca imi spun sa vin cu diferenta de proiect, avize de instalatii, desi e din vina lor?! Ii pot avertiza direct ca daca nu se rezolva, in x zile fac plangere la parchet?

Cu stima!

Sarbatori Fericite!
Stimate doamne, stimati domni,

am o mare nelamurire la care sper sa pot obtine un raspuns pozitiv:

Acum doi ani am cumparat printr-un credit ipotecar, cu ipoteca pe casa in cauza, o casa intr-un duplex. Constructorul a realizat doua duplexuri de acest gen, deci se poate dovedi ca nu am ridicat eu etajul dupa ce am cumparat 1/2 din duplex. Noi am cumparat casa ca fiind P+2E, dar ne-am trezit ulterior, uitandu-ne in acte ca aceasta casa figura ca fiind P+1E.
Clauza bancii a fost ca in termen de x luni sa obtinem dovada de la Primarie ca am luat A.C si pe celalalt etaj.

Treaba este asa:

am semnat ca prostul, neavand cunostinte in domeniu si vanzatorul care a fost si constructor ne-a pacalit.
autorizatia constructorului precum si *** receptia facuta de primarie a fost facuta pe P+1E!!!

Intrbare:

OK. Am fost prost, dar nu mai am ce-i face vanzatorului?! Nu-l pot da in judecata pt inselaciune? Nu il pot obliga sa aduca autorizatia de construire la stadiul corect?! Sunt eu obligat sa platesc sau risc sa pierd casa din vina unui tepar sau unui corupt sau lenes din primarie?
Sunt obligat sa alerg cu acte pt obtinerea unei autorizatii care nu ar fi fost necesara daca doamna de la primarie ar fi fost corecta si nu ar fi facut ilegal receptia? Pot da direct primaria in judecata pt a-mi rezolva problema?!

P.S: de doi ani incerc sa obtin A.C-ul de la Primarie prin diversi arhitecti si se taraganeaza treaba.
Problema este ca toate actele trec exact pe la doamna care a facut neregula si sunt convins ca e mana-n-mana cu vanzatorul/constructorul. E posibil sa nu rezolv niciodata problema asta.

Va rog, ajutati-ma!!
Da, stiu ca asa suna legea, dar la serviciu au zis ca se ia in calcul si pre si postnatalul... si m-au bagat in ceata.
Multumesc frumos.