Stimate doamne, stimati domni,
am o mare nelamurire la care sper sa pot obtine un raspuns pozitiv:
Acum doi ani am cumparat printr-un credit ipotecar, cu ipoteca pe casa in cauza, o casa intr-un duplex. Constructorul a realizat doua duplexuri de acest gen, deci se poate dovedi ca nu am ridicat eu etajul dupa ce am cumparat 1/2 din duplex. Noi am cumparat casa ca fiind P+2E, dar ne-am trezit ulterior, uitandu-ne in acte ca aceasta casa figura ca fiind P+1E.
Clauza bancii a fost ca in termen de x luni sa obtinem dovada de la Primarie ca am luat A.C si pe celalalt etaj.
Treaba este asa:
am semnat ca prostul, neavand cunostinte in domeniu si vanzatorul care a fost si constructor ne-a pacalit.
autorizatia constructorului precum si *** receptia facuta de primarie a fost facuta pe P+1E!!!
Intrbare:
OK. Am fost prost, dar nu mai am ce-i face vanzatorului?! Nu-l pot da in judecata pt inselaciune? Nu il pot obliga sa aduca autorizatia de construire la stadiul corect?! Sunt eu obligat sa platesc sau risc sa pierd casa din vina unui tepar sau unui corupt sau lenes din primarie?
Sunt obligat sa alerg cu acte pt obtinerea unei autorizatii care nu ar fi fost necesara daca doamna de la primarie ar fi fost corecta si nu ar fi facut ilegal receptia? Pot da direct primaria in judecata pt a-mi rezolva problema?!
P.S: de doi ani incerc sa obtin A.C-ul de la Primarie prin diversi arhitecti si se taraganeaza treaba.
Problema este ca toate actele trec exact pe la doamna care a facut neregula si sunt convins ca e mana-n-mana cu vanzatorul/constructorul. E posibil sa nu rezolv niciodata problema asta.
Va rog, ajutati-ma!!
~ final discuție ~