avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut Adresa catre Primarie. Care sunt pasii pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut Adresa catre Primarie. Care sunt pasii pentru a o da in judecata?

Se implinesc 30 de zile de cand am depus o adresa la Primaria de Sector, in atentia Dlui Primar, aducandu-i la cunostinta o neregula facuta de o angajata a Primariei #-o, intr-un P.V la terminarea lucrarilor (pur si simplu nu a trecut in acte o ditamai mansarda!).
Am cerut remedierea erorii (implicit a Autorizatiei de Construire), in 30 de zile, informandu-i ca ii voi da in judecata daca nu vor rezolva problema. Am luat si numar de inregistrare de la Primarie (direct pe Adresa respectiva).
Nu am primit niciun raspuns, oficial, in scris...X-(
Va rog, spuneti-mi care ar fii urmatorii pasi pentru a putea da Primaria in judecata.

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: GIOVANNA , utilizator 15:11, 26 Martie 2010
Actionati-i in judecata, la instanta de contencios administrativ competenta( de la domiciliul dvs. sau de la sediul primariei). :)
Va multumesc pentru raspuns.
Oare am sanse, sau ma lupt cu morile de vant?!
E posibil ca primaria sa astepte sa fac eu proiect si toate cele pentru mansarda, chiar daca nu eu am construit aceasta mansarda, nu?
Oricum mi-e teama ca acolo voi ajunge...
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
ARES99, utilizator
Inainte de a formula o cerere de chemare in judecata a Primariei de sector, presupun ca este vorba de un contencios administrativ, trebuie sa urmati procedura prevazuta in Legea nr.554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, asta insemnand sa depuneti o plangere prealabila la Primaria de sector, conform art.7 din legea mentionata. Dupa aceea, daca veti considera ca nu s-a dat curs plangerii sau nu s-a rezolvat problema pe care ati reclamat-o, puteti formula actiunea in contencios administrativ, copetenta fiind a tribunalului.
legea nr.554/2004
" ART. 11
Termenul de introducere a acţiunii
(1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
b) data comunicării refuzului nejustificat de soluţionare a cererii;
c) data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluţionare a cererii;
d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluţionarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
e) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data comunicării actului, data luării la cunoştinţă, data introducerii cererii sau data încheierii procesului-verbal de conciliere, după caz."
Opinia mea este ca puteti merge direct la instanta de contencios. :)
Trebuie formulata plangerea prealabila, art.7!

Alte discuții în legătură

In ce termen se poate contesta in instanta un act administrativ? mitrascamaria mitrascamaria Termenul in care se poate contesta un act administrativ ,respectiv o dispoziţie,în contencios administrativ(Tribunal),conform Legii nr.554/2004 ,privind ... (vezi toată discuția)
Anulare autorizatie de constructie alinebarbu2 alinebarbu2 Primaria sect 1 a emis o autorizatie de constructie pt o cladire ce va fi construita pe hotar si care incalca flagrant mai multe norme de urbanism.(cladirea se ... (vezi toată discuția)
998, 999 cod civil WEO WEO Se pot cere daune in baza art. 998-999 Cod civil intr-o actiune in contencios administrativ? Va multumesc. (vezi toată discuția)