avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut Adresa catre Primarie. Care sunt pasii pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut Adresa catre Primarie. Care sunt pasii pentru a o da in judecata?

Se implinesc 30 de zile de cand am depus o adresa la Primaria de Sector, in atentia Dlui Primar, aducandu-i la cunostinta o neregula facuta de o angajata a Primariei #-o, intr-un P.V la terminarea lucrarilor (pur si simplu nu a trecut in acte o ditamai mansarda!).
Am cerut remedierea erorii (implicit a Autorizatiei de Construire), in 30 de zile, informandu-i ca ii voi da in judecata daca nu vor rezolva problema. Am luat si numar de inregistrare de la Primarie (direct pe Adresa respectiva).
Nu am primit niciun raspuns, oficial, in scris...X-(
Va rog, spuneti-mi care ar fii urmatorii pasi pentru a putea da Primaria in judecata.

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: GIOVANNA , utilizator 15:11, 26 Martie 2010
Ares...
Deci am inteles bine....Aveti in acte P+1 si in realitate P+1+M. Daca evaluatorul bancii ar fi evaluat casa conform realitatii, ar fi fost evidenta diferenta intre acte si realitate. Evaluatorul v-a facut o favoare, a inchis ochii, pentru-ca altfel nu ati fi obtinut creditul!!! Iar banca nu a venit pe teren sa verifice, ei au avut acte si atat.
Dar dv, cand ati vazut casa, ati stiut de la inceput ca in cadastru apare P+1 si in realitate aveti un nivel in plus!
Banca v-a spus clar "in termen de 6 luni sa aducem Autorizatia la regimul de P+1E+M".
Cum credeti ca se aduce aceasta autorizatie?
Iata ce spune legea:
LEGEA Nr. 50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii+OUG nr. 214/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991
Art. 7
(15) In situatia in care in timpul executarii lucrarilor si numai in perioada de valabilitate a autorizatiei de construire survin modificari de tema privind lucrarile de constructii autorizate, care conduc la necesitatea modificarii acestora, titularul are obligatia de a solicita o noua autorizatie de construire, potrivit prevederilor prezentei legi."
(15.1) Pentru obtinerea unei noi autorizatii de construire, potrivit prevederilor alin. (15), solicitantul va depune o noua documentatie tehnica - D.T., elaborata in conditiile modificarilor de tema survenite, urmand ca autoritatea administratiei publice locale competente sa decida, dupa caz:
a) emiterea noii autorizatii de construire, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema se inscriu in limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala;
b) reluarea procedurii de autorizare in conditiile prezentei legi, daca lucrarile corespunzatoare modificarilor de tema depasesc limitele actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului, precum si ale avizelor si acordurilor obtinute pentru autorizatia de construire initiala

Dvs ati crezut ca solicitand o noua "receptie finala", aceasta va consfinti starea de fapt si astfel primaria va da automat o noua autorizatie? Total gresit!
Dv. veti relua procedura de autorizare, si va urez bafta sa va mai incadrati in CUT si POT....(presimt ca de aceea constructorul initial a obtinut autorizatie doar pentru P+1)
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
doina_manuela, utilizator
Doamna, noi am obtinut un Certificat de Urbanism pt supramansardare.
In timpul in care doi arhitecti s-au ocupat pe rand de obtinerea Autorizatiei de Construire..., nerezolvand din nu stiu exact care motive..., C.U a expirat.
Din nu mai stiu ce act reiese ca in acea zona se pot ridica constructii de pana la P+4E. Deci, sper sa se poata.
Am deja proiectul de mansarda, si ceva alte acte si avize.
Ultimul arhitect, dupa ce a expirat C.U, a depus cerere pt un duplicat (sau prelungire) si mi-a spus ca insusi duplicatul de la C.U de la primarie ( de la "cotor" ) a disparut. Asta mi-a spus si insasi dna de la Urbanism, intr-o discutie ulterioara incetarii relatiei cu dna arhitecta.
Cum sa dispara duplicatul de la primarie, de la "cotor"? Ce se intampla? Asa problematica sa fie constructia asta? Asa mare mafie?
Este neglijenta in serviciu care se sanctioneaza penal la sesizarea partii vatamate!
In situatia prezentata de dvs. consider ca trebuie sa obtineti un nou certificat de urbanism prin care sa solicitati modificarea , prin adaugire, la constructia existenta, asa cum este ea in acte, ceea ce este edificat in plus in realitate.
In rest sunt de acord cu doina_manuela care a arata pe larg temeiul legal si posibilitatea de a va adresa Primariei cu o noua cerere privind emiterea unei noi autorizatii de construire.
Va dorsc succes...ca sanse aveti....
Buna ziua am si eu o intrebare ,am un proces pe contecios administrativ,obligatia de a face,mai exact sa-mi inmatriculez masina fara taxa auto,avocatul meu nu poate sa-mi spuna inca care este termenul,zice ca dureaza in jur de 2 saptamani pana iti inregistreaza dosarul.Asa este procedura pe contecios?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce termen se poate contesta in instanta un act administrativ? mitrascamaria mitrascamaria Termenul in care se poate contesta un act administrativ ,respectiv o dispoziţie,în contencios administrativ(Tribunal),conform Legii nr.554/2004 ,privind ... (vezi toată discuția)
Anulare autorizatie de constructie alinebarbu2 alinebarbu2 Primaria sect 1 a emis o autorizatie de constructie pt o cladire ce va fi construita pe hotar si care incalca flagrant mai multe norme de urbanism.(cladirea se ... (vezi toată discuția)
998, 999 cod civil WEO WEO Se pot cere daune in baza art. 998-999 Cod civil intr-o actiune in contencios administrativ? Va multumesc. (vezi toată discuția)