avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am facut Adresa catre Primarie. Care sunt pasii pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am facut Adresa catre Primarie. Care sunt pasii pentru a o da in judecata?

Se implinesc 30 de zile de cand am depus o adresa la Primaria de Sector, in atentia Dlui Primar, aducandu-i la cunostinta o neregula facuta de o angajata a Primariei #-o, intr-un P.V la terminarea lucrarilor (pur si simplu nu a trecut in acte o ditamai mansarda!).
Am cerut remedierea erorii (implicit a Autorizatiei de Construire), in 30 de zile, informandu-i ca ii voi da in judecata daca nu vor rezolva problema. Am luat si numar de inregistrare de la Primarie (direct pe Adresa respectiva).
Nu am primit niciun raspuns, oficial, in scris...X-(
Va rog, spuneti-mi care ar fii urmatorii pasi pentru a putea da Primaria in judecata.

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: GIOVANNA , utilizator 15:11, 26 Martie 2010
Va multumesc foarte mult pentru interesul acordat problemei mele, in acest sens o sa exemplific adresa mea catre primarie, prin afisarea unei parti din cotinutul acesteia:

" ... Catre PRIMARIA SECTORULUI ..., Bucuresti

In atentia D-lui Primar ..."

" ... De aceea, prin prezenta adresa va solicit sa dispuneti remedierea erorii din acte, ( A.C ), facuta de angajata Primariei Sectorului ..., deoarece consider ca vina ii apartine in totalitate. Daca receptia lucrarii ar fi fost facuta corect la fata locului, la finalizarea ridicarii constructiei ( pentru P+1E+M ) asa cum dealtfel era stadiul in care se afla casa in acel moment, acum nu as mai fi fost in aceasta situatie.
Mentionez ca nu am adus modificari de structura sau de inaltare casei respective. Faptul ca aceasta casa era terminata, „la cheie”, in regim de P+1E+M, in momentul in care am achizitionat-o cu contract de vanzare – cumparare de la vanzator, o pot dovedi prin pozele facute de catre evaluatorul bancii care ne-a acordat creditul.
Am nevoie ca aceasta Autorizatie de Construire sa ajunga in forma corecta si legala de P+1E+M in cel mai scurt timp.
Anexez in copie documente enumerate mai sus precum si o copie dupa Contractul de Vanzare – Cumparare.
Va transmit ca atare aceasta solicitare si va cer ca in termenul legal sa imi dati un raspuns.
La expirarea celor 30 de zile, ma voi adresa in cazul in care nu-mi veti rezolva problema descrisa mai sus, instantei de judecata competente. ... "
Stimabile... ce nu se poate intelege??? Reclamantul a depus o petitie la acea administratie publica locala, recte Primaria, la care nu a primit raspuns in termenul reglementat prin lege! Era interesat despre ce altfel de proceduri trebuie sa urmeze... Nu trebuia sa posteze pe acest forum motivele pentru care...
De ce ati facut dv adresa la primarie?
Am nevoie ca aceasta Autorizatie de Construire sa ajunga in forma corecta si legala de P+1E+M in cel mai scurt timp.
De cand primaria face modificari de la sine intr-o autorizatie de constructie?
Autorizatia are la baza o documentatie!
Am citit acest topic(cele 3 pagini aproape)si toata lumea a analizat cum sa faceti reclamatia si nu de ce o faceti?
Eu inteleg asa:
Ati cumparat o casa, prin credit bancar.
Ati facut un contract de vanzare cumparare, care a avut la baza un cadastru, care la randul lui trebuia sa aiba la baza autorizatia de construire si receptia finala.
Ce cauta receptia lucrarii in aceasta faza?Adica dupa Contractul de vanzare- cumparare!.:hm:
Cred ca ar mai fi nevoie de niste lamuriri suplimentare, altfel eu consider ca angajata primariei nu a facut nici o greseala, ea a receptionat ce aveati scris in autorizatie, adica P+1. Iar raspunsul primariei nu va va da castig de cauza...

tudorioan a scris:

Stimabile... ce nu se poate intelege??? Reclamantul a depus o petitie la acea administratie publica locala, recte Primaria, la care nu a primit raspuns in termenul reglementat prin lege! Era interesat despre ce altfel de proceduri trebuie sa urmeze... Nu trebuia sa posteze pe acest forum motivele pentru care...

Se vede treaba ca imbatranesc... mi se pare mie, sau titlul topicului este " Am facut Adresa catre Primarie. Care sunt pasii pentru a o da in judecata?" Userul @Aress 99 a intrebat care sunt pasii de urmat. Io i-am raspuns, dvs la fel, fiecare cum a crezut de cuviinta. Ce nu puteti intelege dvs..... ma depaseste, sincer. :)
Stimata doamna doina_manuela,
am cumparat o casa care in acte este P+1E, insa casa faptic, este P+1E+M (etajul 2, (mansarda), este mai mare chiar decat etajul 1).
Am observat neconcordanta dintre acte si realitate datorita evaluatorului bancii care ne-a acordat creditul. Astfel banca ne-a acordat creditul cu clauza ca " in termen de 6 luni sa aducem Autorizatia la regimul de P+1E+M".
Acum, daca autorizatia este de P+1E dar casa real, este de P+1E+M, este ok cadastrul pe P+1E? La fel receptia la terminarea lucrarilor, e ok pe P+1E?
Atunci, daca astea doua sunt ok, nu inseamna ca evaluatorul bancii a gresit, reiesind ca de fapt casa ar fi P+1E??
Oricum, dupa regimul de inaltime, casa este clar mai mare de "doar" P+1E si repet, eu asa am luat-o! Este 1/2 dintr-un duplex. Nu am modificat-o eu.

P.S: din ceea ce spuneti dvs, ar trebui ca pe langa "Receptia la teminarea lucrarilor" sa mai existe si "Receptia finala"? Daca este asa, am consultat doi arhitecti... . De ce nu ne-a zis nimeni ca ne-ar mai lipsi o receptie? Anume, Receptia Finala? :O :O #-o

Am inteles bine?!

Va multmesc!

Alte discuții în legătură

In ce termen se poate contesta in instanta un act administrativ? mitrascamaria mitrascamaria Termenul in care se poate contesta un act administrativ ,respectiv o dispoziţie,în contencios administrativ(Tribunal),conform Legii nr.554/2004 ,privind ... (vezi toată discuția)
Anulare autorizatie de constructie alinebarbu2 alinebarbu2 Primaria sect 1 a emis o autorizatie de constructie pt o cladire ce va fi construita pe hotar si care incalca flagrant mai multe norme de urbanism.(cladirea se ... (vezi toată discuția)
998, 999 cod civil WEO WEO Se pot cere daune in baza art. 998-999 Cod civil intr-o actiune in contencios administrativ? Va multumesc. (vezi toată discuția)