avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Activitate Mrius321

Activitate Mrius321

Nu am știut că succesiunea a fost si pentru noi ( cei minori ). Am Crezut că a fost doar pentru fratele cel mare. Care era vitreg, doar din partea tatălui. Toate actele au fost ascunse.

Liliana Gradinaru a scris:

Imediat dupa ce atoi devenit majora ati fi putut intreprinde actiuni, acum, la atatia ani, sunt prescrise...

Am un caz special. Totul a început în anul 1980 când tatăl meu a decedat, Eu și fratele meu fiind minori. In anul 1986 mama mea a deschis un proces de succesiune. Eu fiind minora nu am știut de acest partaj. Mama mea , a trecut-o pe mama ei, adică bunica mea tutorele nostru. Procesul sa terminat in anul 1987. In proces era specificat că trebuia să ne de-a suma de 12000 lei. In anul 2002 când s-au eliberat titlurile de proprietate mama mea sa trecut singura pe titlul de proprietate. După aceea ia vândut fratelui meu casa. Eu nu am știut nimic și nu am văzut nici-o suma de bani dupa procesul din anul 1986. Nu exista nici-o dovada a plății... Am scos de la arhivele naționale dovada că apar moștenitoare la partea tatălui meu care a decedat. Cum a putut să își elibereze titlul de proprietate daca nu a dovedit și plățile către noi. As dori să știu dacă se mai poate face ceva. Mulțumesc!
Am un caz special. Totul a început în anul 1980 când tatăl meu a decedat, Eu și fratele meu fiind minori. In anul 1986 mama mea a deschis un proces de succesiune. Eu fiind minora nu am știut de acest partaj. Mama mea , a trecut-o pe mama ei, adică bunica mea tutorele nostru. Procesul sa terminat in anul 1987. In proces era specificat că trebuia să ne de-a suma de 12000 lei. In anul 2002 când s-au eliberat titlurile de proprietate mama mea sa trecut singura pe titlul de proprietate. După aceea ia vândut fratelui meu casa. Eu nu am știut nimic și nu am văzut nici-o suma de bani dupa procesul din anul 1986. Nu exista nici-o dovada a plății... Am scos de la arhivele naționale dovada că apar moștenitoare la partea tatălui meu care a decedat. Cum a putut să își elibereze titlul de proprietate daca nu a dovedit și plățile către noi. As dori să știu dacă se mai poate face ceva. Mulțumesc!
Detin un teren intravilan pe care doresc sa il vand. Am un client care doreste sa facem un precontract pe suma de 2000 euro. Pe 5 luni. Dupa termen daca nu se tine de cuvant si nu restituie restul sumei. Ce se poate intampla. Consecinte? Ajung in instanta. Blocare carte funciara 6 luni etc
Subsemnatul P.I. , DOMICILIAT in com.... casatorit, am 3 copii, pentru cazul incetarii mele din viata, dispun de cele ce urmeaza:
Las nepotului meu de fiu, p.c. cu acelasi domiciliu toate bunurile mele mobile ce se vor afla in patrimoniul meu la incetarea mea din viata.
Fac acest testament susnumitului pentru dragostea si afectiunea ce manifesta tot timpul fata de mine si sper ca si in viitor sa aibe aceleasi comportari...
Mi s-au adus la cunostinta disp.art.1 din legea 319/944 privind rezerva legala a sotiei supravietuitoare si ale art.841 cod civil, privind rezerva descendentilor, dar am staruit in redactarea testamentului, aceasta fiind vointa mea ce doresc sa fie respectata intocmai.
REDACTATA DE NOTARIATUL JUDETEAN DE STAT JUD... AZI 17 DECEMBRIE 1980. Si dactilografiat de subsemnatul in 2 exemplare.
ACESTA ESTE TESTAMENTUL PE CARE IL AM... SI CE DREPTURI INCLUDE CLADIRI TERENURI SAU DOAR MASINA MOBILA ETC. SPECIFIC CA TESTAMENTUL ESTE DIN ANUL 1980 terenurile arabile erau la stat. Cuvantul mobil includea si terenurile arabile sau doar lucruri materiale mobila masina etc. Am doua testamente si de la sotie si de la el.
Redactate la fel
Răspuns la discuția Testament
La notar a specificat la fel ca dvs. Dar un avocat a spus ca trebuia redactat si imobile nu doar mobile. Sunt confuz

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Include tot, atat bunuri mobile cat si imobile.

Discuție Testament
Daca in testament scrie ca,, toate bunurile mobile ce vor afla in patrimoniul meu la incetarea mea din viata,, ce include cuvantul mobil si terenurile extravilane? Sau doar obiectele? Masina etc
Mentionez testamentul este din 1980.