avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament mostenire

Subsemnatul P.I. , DOMICILIAT in com.... casatorit, am 3 copii, pentru cazul incetarii mele din viata, dispun de cele ce urmeaza:
Las nepotului meu de fiu, p.c. cu acelasi domiciliu toate bunurile mele mobile ce se vor afla in patrimoniul meu la incetarea mea din viata.
Fac acest testament susnumitului pentru dragostea si afectiunea ce manifesta tot timpul fata de mine si sper ca si in viitor sa aibe aceleasi comportari...
Mi s-au adus la cunostinta disp.art.1 din legea 319/944 privind rezerva legala a sotiei supravietuitoare si ale art.841 cod civil, privind rezerva descendentilor, dar am staruit in redactarea testamentului, aceasta fiind vointa mea ce doresc sa fie respectata intocmai.
REDACTATA DE NOTARIATUL JUDETEAN DE STAT JUD... AZI 17 DECEMBRIE 1980. Si dactilografiat de subsemnatul in 2 exemplare.
ACESTA ESTE TESTAMENTUL PE CARE IL AM... SI CE DREPTURI INCLUDE CLADIRI TERENURI SAU DOAR MASINA MOBILA ETC. SPECIFIC CA TESTAMENTUL ESTE DIN ANUL 1980 terenurile arabile erau la stat. Cuvantul mobil includea si terenurile arabile sau doar lucruri materiale mobila masina etc. Am doua testamente si de la sotie si de la el.
Redactate la fel
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Mrius321, utilizator
Cel mai recent răspuns: bebebun , utilizator 18:51, 28 Martie 2019
Buna ziua. E complicat cu interpretarea din anii 1980. Totusi, ca principiu intr-adevar tot nu inseamna chiar TOT pentru ca exista mostenitori rezervatari (Art. 1087 C.civ.: Sunt moştenitori rezervatari soţul supravieţuitor, descendenţii şi ascendenţii privilegiaţi ai defunctului).
In alta ordine de idei, avand in vedere ca "stapaniti" terenurile din anii 1980 (nu ati specificat 100%) se poate invoca o eventuala uzucapiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia dispune ... (vezi toată discuția)
Testament mihai09 mihai09 buna ziua in cazul in care sotul a lasat prin testament toata averea sotiei, este suficient ca unica fiica sa confirme dispozitiile testamentului pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)