avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

buna ziua
in cazul in care sotul a lasat prin testament toata averea sotiei, este suficient ca unica fiica sa confirme dispozitiile testamentului pentru ca legatara sa culeaga intreaga avere?
acesta confirmare echivaleaza cu renuntarea la rezerva? pt ca rezerva este culeasa de cel care vine efectiv la mostenire si daca ar echivala cu renuntarea atunci si descendentii de grad II, III etc ar trebuie sa confirme dispozitiile testamentare
multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:14, 1 Martie 2011
Descendentii de grad 2 si 3 nu sunt rezervatari.
conform art 841-842 C Civ mostenitori rezervatari sunt descendentii def de orice grad, parintii si sotul supravietuitor
Da, aveti dreptate, greseala mea. Scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Anularea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia dispune ... (vezi toată discuția)