avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate G.GGG

Activitate G.GGG

De vară trecuta, când vecina de mai sus da drumul la aer apa se prelinge pe pereții blocului pana jos..I-am atras atenția dar se pare ca este rea voință.Spune ca este cald și ca nu poate sa stea fără aer dar nici nu cheamă pe cineva sa pună furtunul la locul lui..Ce pot face ?Nu pot adăuga poze sa vedeți cata apa curge pe pereții blocului.Bloc anvelopat.Peretii afectați fac parte din apartamentul meu.Noi cu blocul stam pe Nord,,mucegaiul verde deja s-a instalat, cred ca a ajuns pana pe la et 6 Pentru mucegaiul instalat unde ma pot adresa? La ce instituție?
Este legal ca un mare lanț de magazine sa funcționeze fără autorizație de la ISU? Au afișat la iintrare un anunț cum ca asa funcționează și ca noi,clienții ne asumam cum ca,am fost înștiințați.
Bună seara! Mega shop (magazinul de lângă casa) nu returneaza contravaloarea sgr. RaspunsulMega "mare" ,mama tuturor mici ,a fost cum ca trebuie sa ne deplasam în situația noastră, 3 stații pentru returnare garanție..Sunt obligați sau nu sa respecte legea și shop-urile? Normalitate ar fi ca cel de unde cumpar sa-mi poată returna banii opriti prin sgr.,nu sa te pună sa depozitezi ( scuza lor este ca nu au spatiu ca si cum noi acasa am avea depozite pentru asa ceva) apoi sa cari cine știe unde pentru garanție.Noi reciclam la bloc de 4 ani,la firma care reciclează sumele sunt derizorii,la sticla chiar nesemnificativ.20 bani/ kg sticla,iar la sgr 50 baniBUCATA.Ce rol mai au aceste firme în situația de fata?
Răspuns la discuția Scutire plata
Multumesc!

trandafir2 a scris:

Legea spune asa:
Dacă legea nu prevede altfel sau părțile nu convin contrariul, răspunderea este înlăturată atunci când prejudiciul este cauzat de forță majoră sau de caz fortuit.
Asta ce inseamna? Se traduce asa:
Forta majora poate fi invocata si se aplica si in situatia in care nu a fost stipulata prin contractul de locatiune (inchiriere, cum vreti sa-i spuneti), daca partile nu au exclus expres aplicarea fortei majore. Ati inteles ce am scris?
Iar in cazul dvs, ma indoiesc ca partile au exclus aplicarea fortei majore.
Ca atare, aveti posibilitatea sa invocati forta majora in relatia cu cealalta parte, iar cealalta parte, asociatia in speta, poate sa decida suspendarea platii in aceasta perioada.

Răspuns la discuția Scutire plata
Multumesc!In cazul in care nu este specificata forta majora in contract,, comitetul executiv, poate decide suspendarea platii pentru aceasta perioada?

trandafir2 a scris:

Puteti sa invocati forta majora in executarea obligatiilor contractuale. Cititi un pic in contractul pe care il aveti cu asociatia.

Discuție Scutire plata
Buna ziua! Detin un spatiu comercial, la parterul blocului.In aceasta perioada activitatea a fost oprita.Pot legal obtine scutire de la plata chiriei pe perioada cand suntem inchisi? Mentionez ca proprietar al spatiului este asociatia de proprietari.Multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc!
Discuție Mostenire
Buna ziua! Am dobandit prin mostenire un apartament cu obligatia la sulta si ipoteca pe aceste parti, catre alti 2 mostenitori, cu termen de plata de 3 luni. Am facut invitatie catre cei 2 in termenul stabilit printr-un executor judecatorec, pentru a-mi achita datoria. Sa prezentat doar unul caruia i-am si achitat sulta. Cel de al 2-lea nici pana in prezent. Au trecut de atunci 11 ani..Ce pot face in aceasta situatie sa scap de ipoteca?