avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate carmen.neaga

Activitate carmen.neaga

Multumesc.
S-a aprobat modificarea valorii de intrare a mijloacelor fixe de la 5000 lei?
Buna ziua.
Am urmatoarea situatie la care am nevoie de ajutor. Am primit mai multe debit note-uri
de diferenta de pret la marfuri vindute deja in 2022. Furnizorul este intracomunitar si a descoperit ca a facturat un pret mai mic. Pentru acestea a emis debit note. Cum fac inregistrarile contabile de iesire
a diferentei de pret marfa fiind deja vinduta in 2022, iar debit note-urile emise sunt facturate in 2023.
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: as vrea sa particip la programul Rabla pentru persoane juridice si trebuie sa completez o declaratie referitoare la ajutorul de minimis primit pana acum. Anul trecut, in contextul pandemiei am beneficiat de programul IMM Invest precum si de ajutor de la AJOFM. Nu sunt sigura daca aceste surse de finantare sunt incluse in categoria de ajutor minimis.
Este vorba de o firma A la care sunt administrator si asociat, care nu a beneficiat niciodata de ajutor de minimis si pentru care vreau sa particip la Rabla si o firma B la care sunt doar asociat, care a beneficiat de ajutor de minimis .
Intrebarea mea este: cele doua firme sunt tratate ca o "intreprindere unica" datorita faptului ca sunt administrator/ asociat la ambele firme sau ca doua entitati separate si nu trebuie sa declar ajutorul obtinut pe firma B.
Multumesc frumos!
In urma verificarii fiselor am constatat ca nu aveau mai multe facturi emise de catre mine. Doresc stornarea acestora si refacturarea lor in 2020. Cum procedez?
Doresc sa ma lamuriti : ce inseamna capacitate financiara in plata salariilor in contextul situatiei de criza.
Eu inteleg disponibilul pe care o societate il are in conturile bancare si casa. Ne referim si la alte solduri (461,542,dividende, linie credit) ?