avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate tmdtsc

Activitate tmdtsc

Discuție delegatie SC
Buna ziua,
Sotia si-a infiintat de curand o societate comerciala la care este si administrator. Fiind la inceput, are o multime de chestii birocratice de facut.
Aveti ideea daca poate delega orice persoana (adica pe mine, prieten, ruda, fara sa fim angajatii firmei) sa duca si sa depuna documente la diferite institutii, alte societati etc., sa plateasca anumite taxe si impozite etc, si in general alte activitati care nu necesita vreo semnatura sau stampila din partea delegatului?
Multumesc!
Discuție delegatie SC
Buna ziua,
Sotia si-a infiintat de curand o societate comerciala la care este si administrator. Fiind la inceput, are o multime de chestii birocratice de facut.
Aveti ideea daca poate delega orice persoana (adica pe mine, prieten, ruda, fara sa fim angajatii firmei) sa duca si sa depuna documente la diferite institutii, alte societati etc., sa plateasca anumite taxe si impozite etc, si in general alte activitati care nu necesita vreo semnatura sau stampila din partea delegatului?
Multumesc!
Răspuns la discuția Talharie
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

...
Judecatorii sunt destul de atenti.
Nu va luati dupa zvonuri aiurea conform carora judecatorii nu se uita atenti in doare.
....


Daca inculpatii nu au avocat ales, judecatorii nu se uita in dosare. Ma refer la faza de urmarire penala. Cred ca am dus la mandat peste 100 de infractori (sunt politist judiciar) si in cele mai multe cazuri judecatorul citea doar referatul parchetului.
Sunt si cazuri celebre in care parerea judecatorului din faza "preventiva" nu s-a potrivit cu parerea judecatorului din faza de judecata (vezi cazul Becali cu masina furata)
In faza de judecata e alta poveste....
In cazul de fata ar fi de urmarit mersul dosarului. Ne dam si noi cu parea dar nu cred ca stim toate datele problemei.
Poate ne spune si noua cel care a initiat discutia cum se numeste prietenul lui. :)
Sau macar sa ne zica ce sectie a pus cosul pe el.....
Răspuns la discuția Talharie
In instanta nu o sa tina acuzatia de talharie. "Furtul" din talharie este o infractiune calificata prin scop. (iar "A" nu vroia sa isi insuseasca propriul bun pe nedrept, ci doar sa-i aplice o corectie lui "B")
In plus, in momentul faptei, bunul se afla asupra lui "B"?
In timpul urmaririi penale de obicei judecatorii nu stau sa citeasca dosarul, pentru ca la fond nu o sa le mai fie repartizat tot lor. D'aia si-a luat mandat prietenul dvs.
Oricum, reprobabila actiunea prietenului....
Răspuns la discuția Panou publicitar respins
Stiu ce spune legea 50. Dosarul intocmit de firma de publicitate continea detaliile tehnice ale panoului (materiale folosite, mod de ancorare, grafica, foto cu amplasamentul inainte si dupa etc.) Pe baza acelui dosar urma sa obtin "aprobarea" de la primarie, adica certificatul de urbanism si autorizatia de constructie.
Buna ziua,
Sotia s-a infiintat o societate comerciala (agentie de turism) la parterul unui bloc din sectorul 3.
Cu foarte mare greutate am reusit sa obtinem acordul unui proprietar cu pozitionare mai buna pentru amplasarea unui panou publicitar (de fapt un panou de "semnalizare" a agentiei) cu dimensiunea totala de aprox. 1 m.p.
Am obtinut si acordul asociatiei de proprietari iar o firma de publicitate a intocmit dosarul cu toate actele solicitate de primarie.
Zilele trecute cand a mers sotia sa depuna dosarul...stupoare. Lucratorul de la seviciul de publicitate urbana (cel care ne spusese la inceput ca nu o sa fie nicio problema) ne-a spus ca o sa fie respins dosarul pentru ca va strica "estetica" blocului.
Precizez ca blocul este construit in anii 60 si nu a fost renovat niciodata, sunt grafitti pe toti peretii, peretele pe care urma sa fie montat panoul este unul lateral, la intrarea in bloc (nu cel de la bulevard), pe acelasi perete precum si pe altul mai exista alte panouri asemanatoare ca dimensiuni.
Ce ma sfatuiti sa fac?
1) sa dau spaga nu-mi sta in principiu si in plus nu are cine sa-mi faca intrarea.
2) sa o montez fara acordul primariei dar amenzile sunt de la 1000 lei in sus.
3) sa dau in judecata primaria dar procesul o sa dureze mult si nu stiu cum se va solutiona, iar in acest timp potentialii clienti or sa fie suspiciosi sa incheie contracte cu o societate care nici macar nu e semnalizata.

P.S. Mai precizez urmatoarele:
- acelasi lucrator mi-a spus ca nici in spatiul verde din fata blocului nu avem voie sa punem panoul.
- nu avem voie sa punem nici bannere pentru ca ar fi ilegale din anul 2007.
- pe stalpii Enel procedura este mult mai anevoioasa si implica acelasi aviz (autorizatie de constructie/certificat de urbanism) de la primarie
- anterior, cand am solictat un loc de parcare de resedinta, m-am lovit de acelasi refuz (de genul, "stiti, noi vrem sa va ajutam, dar nu se poate") si l-am obtinut tot dupa ce am dat in judecata primaria sector 3
- nu am gasit nicaieri anexa 1 a HCL sector 3 nr. 87 / 18.11.2004 (regulamentul pentru constituirea si amplasarea firmelor si reclamelor publicitare in sectorul 3)
Am avut si eu o problema asemanatoare.
Locuiesc in sectorul 3.
In anul 2009 regulile erau urmatoarele:
- adresa din buletin sa corespunda cu cea de pe talon (mi se pare o regula de bun simt pentru ca sunt persoane care au 2-3 apartamente in Bucuresti si locuiesc efectiv doar intr-unul. Daca le-ar inchiria pe celelalte ar obtine o chirie mai mare daca locuintele respective ar avea si parcare asigurata)
- daca adresele nu corespundeau se putea rezolva printr-un contract de comodat (persoana care avea domiciliul in ploc, imprumuta masina care avea adresa din talon)
- pentru masinile in leasing trebuia o adeverinta de la acea firma
- locul de parcare trebuia sa fie la maxim 30 de metri de frontul blocului
- adeverinta de la Administratia de proprietari (regula asta nu se respecta pentru ca e absurda)
- pentru un apartament se atribuia doar un loc de parcare (deci daca parintii au o masina si copilul alta, se atribuia doar un loc de parcare)

Eu am masina cumparata pe numele sotiei, aceasta locuind la adresa de domiciliu de cand s-a construit blocul. (de peste 20 ani) A fost frustrant sa vad ca nu puteam obtine loc de parcare, in conditiile in care cei care se mutau in bloc "mosteneau" si locul de parcare.
Initial i-am dat in judecata sa-mi asigure un loc de parcare (din cele 18 din fata blocului) Am pierdut procesul dar in felul acesta am intrat in posesia actelor prin care se atribuisera acele locuri de parcare. Ar fi urmat un nou proces prin care as fi cerut anularea contractelor care nu erau in regula.
Dupa 2 saptamani de la formularea noi cereri prealabile la primarie am fost chemat si mi s-au propus vreo 2 locuri in alta zona, care mi-au convenit.
Pt. abuz in serviciu (art. 246 cp) se depune plangere la parchetul de pe langa judecatoria in a carei raza e primaria sau locul dvs de domiciliu. ( mai bine in primul caz). Sau mai puteti depune plangere si pentru art. 271 al.2 (nerespectarea hotararilor judecatoresti)
Degeaba depuneti la DNA, pentru ca nu o sa puteti demonstra vreo infractiune de coruptie din partea primarului.
Răspuns la discuția Admisibilitate plangere CEDO
elis a scris:

Nu inteleg, de ce vi s-a parut logic ca instanta de recurs sa nu fi facut acest lucru? Nu ati fost prezent la judecarea cererii dvs de recurs, nu ati vazut ce probe a administrat in recurs instanta ?
Ce ati cerut in cererea initiala de spuneti ca trebuia tratata ca un litigiu de munca?
Cadrele M.I.R.A. au raport de serviciu, nu de munca.


Pe scurt situatia a fost urmatoarea:
Sefii mei directi au propus promovarea mea printr-un raport. O data cu mine au mai fost propusi inca 2 colegi. Acest raport e o formalitate, practic, deoarece in el se spune doar ca am avut o activitate buna in general (respectivul raport e catalogat secret de serviciu, si chiar nu stiu de ce, pentru ca informatiile din el nu ar avea cum sa-l prejudicieze pe angajatorul meu)
Raportul a mers la seful de sector care l-a aprobat. Apoi, conform legii de org. a politiei judiciare, acesta a cerut avizul procurorului general al PICCJ. A abtinut avizut, dar la cateva zile dupa aceasta am fost implicat intr-un asa zis "eveniment" la mine la serviciu. In fata sefului de sector am sustinut ca sunt nevinovat. Acest lucru s-a constatat si in urma cercetarii prealabile disciplinare.
La 2 sapt. dupa ce dosarul meu a fost clasat de insusi seful de sector, acesta da o dispozitie (secret de serviciu) prin care cei doi colegi ai mei sunt promovati efectiv. De mine nu zice nimic.
La solicitarea mea scrisa, imi raspunde ca, chiar daca am fost gasit nevinovat in urma cercetarii disciplinare, a considerat ca am dovedit carente in pregatire deoarece nu as fi cunoscut un plan de masuri pentru aplicarea programului de combatere a birocratiei. Eu nu am gasit in nici o prevedere legala sau de ordin intern ca o aprobare deja data, sa poata fi "sistata".
De remarcat ca "planul de masuri" nu la-m gasit nicaiei si nici in acest moment nu stiu ce contine. :(
Iar Programul cu birocratia se refera la compartimentele de relatii cu publicul, nu la activitatea mea din fisa postului!
De mentionat ca si fisa postului e secret de serviciu.
Asa ca, aceste doc. secrete de serviciu nu le-am putut pune la dispozitia instantei. Si nici ordinele MIRA care se refera la promovare.
In privinta litigiului de munca, am considerat ca legislatia noastra speciala se completeaza cu cea din Codul Muncii (deci inclusiv cu prev. art. 287) Si mai ales ca dreptul meu la egalitate de sanse si tratament (in privinta promovarii) fusese si el incalcat.
Răspuns la discuția Admisibilitate plangere CEDO
Am fost sapt. trecuta la arhiva si mi-au spus ca nu s-a redactat. :( O sa ma mai duc sapt. asta....