avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere penala impotriva primariei pentru abuz in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere penala impotriva primariei pentru abuz in serviciu

In ultimii ani, primaria a refuzat (invocand diferite motive - altele de fiecare data) cererile familiei mele de a elibera titlul de proprietate pentru un teren ce ne revenea de drept, drept de proprietate confirmat prin hotarare judecatoreasca executorie (hotarare prezidentiala parca se numeste ... in hotarare apare stampila "Noi, Presedintele Romaniei ... ".

Cum motivarea refuzului primariei este evident nelegala si neintemeiata, consideram ca reprezentantii acestei institutii, semnatari ai raspunsurilor date la cererile noastre, se fac vinovati de abuz in serviciu.

In urma cu cca 20 de zile ne-am adresat DNA cu o plangere penala. Azi am primit raspunsul DNA unde suntem informati ca plangerea noastra a fost remisa Parchetului Husi pentru cercetare (primaria Husi prin reprezentantii sai este reclamata in plangerea noastra)

INTREBARE:
Daca parchetul Husi nu va dispune incepere urmaririi penale, ce va urma, ce trebuie noi sa facem in continuare?

Va multumim din inima pentru raspunsuri si suntem deschisi la orice parere/opinie din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 18:07, 29 Iulie 2009
VA TREBUI SA DESCHIDETI O NOUA ACTIUNE in vederea anularii titlurilor de proprietate care sunt aproape sigur ca s-au dat altor persoane pe terenul dvs! B-)
Va multumesc!
Unul dintre refuzurile primariei invoca un titlu de proprietate eliberat intr-adevar pentru o alta persoana (o persoana juridica) si anexau cei de la primarie la raspuns si o copie dupa acest "titlu de proprietate"

Folosindu-ne de acest raspuns, am deschis o actiune de anulare, asa cum ne indemnati si dvs; In instanta s-a dovedit ca acel titlu de proprietate nu era un titlu de proprietate ci un pretitlu de proprietate.

Instanta a tot dat amanari, pe motiv ca noi, reclamantii nu aducem, in original, acel titlu de proprietate; in cele din urma instanta a lasat cauza in pronuntare pe motiv ca nu a fost depus la dosar originalul acelui pretitlu.

Practic, nu exista un titlu de proprietate pentru care noi sa cerem in instanta anularea lui .....

Asta este totusi foarte bine.Un pas inainte!
Trebuie sa aveti incredere si sa asteptati solutionarea dosarului penal!
B-)
Veti pierde procesul pe cauze procedurale.Puteati solicita instantei sa oblige parata sa aduca acel document, ca proba de la adversar.(cand e vorba de primarii, rolul activ al judecatorului- nu prea se manifesta:secret:
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
nucu$, utilizator
faceti plangere la DNA si le spuneti ca daca nu incep de indata urmarirea penala vor fi alaturi de primarie parte in procesul penal:D

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate ciprian11 ciprian11 Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia terenului arabil in urma decesului tatalui meu? coze coze Tatal meu a fost casatorit 6 luni cu o femeie de care a divortat. S-a casatorit cu mama mea din care a rezultat 2 copii. In 1990 tatal a decedat iar mama s-a ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)