In ultimii ani, primaria a refuzat (invocand diferite motive - altele de fiecare data) cererile familiei mele de a elibera titlul de proprietate pentru un teren ce ne revenea de drept, drept de proprietate confirmat prin hotarare judecatoreasca executorie (hotarare prezidentiala parca se numeste ... in hotarare apare stampila "Noi, Presedintele Romaniei ... ".
Cum motivarea refuzului primariei este evident nelegala si neintemeiata, consideram ca reprezentantii acestei institutii, semnatari ai raspunsurilor date la cererile noastre, se fac vinovati de abuz in serviciu.
In urma cu cca 20 de zile ne-am adresat DNA cu o plangere penala. Azi am primit raspunsul DNA unde suntem informati ca plangerea noastra a fost remisa Parchetului Husi pentru cercetare (primaria Husi prin reprezentantii sai este reclamata in plangerea noastra)
INTREBARE:
Daca parchetul Husi nu va dispune incepere urmaririi penale, ce va urma, ce trebuie noi sa facem in continuare?
Va multumim din inima pentru raspunsuri si suntem deschisi la orice parere/opinie din partea dvs.
Pt. abuz in serviciu (art. 246 cp) se depune plangere la parchetul de pe langa judecatoria in a carei raza e primaria sau locul dvs de domiciliu. ( mai bine in primul caz). Sau mai puteti depune plangere si pentru art. 271 al.2 (nerespectarea hotararilor judecatoresti)
Degeaba depuneti la DNA, pentru ca nu o sa puteti demonstra vreo infractiune de coruptie din partea primarului.
1. Asteptati solutia data de Parchetul Husi care este legal competent in cauza d-voastra;daca nu va multumeste solutia data prin rezolutie de procuror, o puteti ataca prin contestatie la instanta de judecata.
2. Faceti solicitare scrisa Primarie prin care sa vi se amita o copie certificata conform cu originalul al respectivului inscris;daca nici la termenul urmator nu puteti depune acest inscris, datorita refuzului Primariei, solicitati instantei de judecata sa faca acest demers sub sanctiunea amendarii Primarului.
Din Aprile 2008 ma chinui in numele tatalui meu sa rectific un titlu de propietate la Sectorul 1 dar mereu mi se solicita alte si alte acte...
Povestea, pe scurt, e asa: in 1985 bunicul meu cumpara 3/4 dintr-un teren cu locuinta de la 3 persoane care mostenisera acest procent de la mama lor. (Mama lor cumparase imobilul respectiv in copropietate cu sotul ei iar la decesul acestuia mostenise jumatate din partea lui, cealalta jumatate revenind copilului acestuia dintr-o alta casatorie). Conform legilor de atunci, bunicul meu devine propietarul constructiei, utilizatorul unei parti din teren iar cealalta parte din teren trece in propietatea statului. Dupa moartea parintilor, tatal meu, singurul mostenitor, solicita titlu de propietate dar i se da numai pentru suprafata construita. Dupa ce solicita corectarea incepe calvarul...
Ultima cerinta pe care mi-au adresat-o cei de acolo este sa le aduc in original si in copie actul de vanzare cumparare dintre mama vanzatorilor, sotul acesteia si persoana de la care au cumparat imobilul (din 1948), certificatul de mostenitor al mamei vanzatorilor dupa sotul acesteia (1956) si certificatul de mostenitor al vanzatorilor dupa mama acestora (1980)!? Din ce-si aduce aminte tatal meu cei 3 vanzatori au murit de mult... Cum pot obtine eu actele originale? Presupunand ca sunt la Arhiva Notariatului de Stat am eu dreptul sa le solicit?
In plus nu inteleg de ce imi sunt solicitate aceste acte atata timp cat figurez cu rol fiscal din anul 1985, exista contractul de vanzare cumparare autentic, exista hotararea Consiliului Local fara de care in 1985 nu se putea face nici o tranzactie imobiliara, la Primaria Capitalei nu exista nici un litigiu sau o revendicare pentru acest teren, exista certificatele de mostenitor ale tatalui meu dupa parintii lui si o strada intreaga poate confirma existenta familiei mele in acest loc din 1985??
Cum as putea sa le dau peste nas celor de la Primarie si sa le arat ca ceea ce-mi pretind nu este decat un abuz din partea lor si o tergiversare a unui lucru pe care probabil sunt incapabili sa-l faca (adica sa corecteze un titlu de propietate)?
Exista si o alta cale prin care sa obtin un titlu de propietate pe teren (uzucapiune)?
Va multumesc