avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate marinamark

Activitate marinamark

Buna ziua ! in urma dezbaterii masei succesorale pentru casa + pamantul aferent gospodariei ( sunt 8 mostenitori ) , se doreste sa ramana un singur proprietar. Ce se intampla daca unul sau mai multi mostenitori nu vor sa renunte ( contra cost , suma cvenita in urma evaluarii de piata a imobilului ) la partea care i se cuvine ? Se impart cele 2 camere ale casei la 8 ? Multumesc !
Ideea este ca din punct de vedere LEGAL, se poate sa nu se mai aduca niciodata in discuite acesta pensie
daca se poate
gi-jane2 a scris:

tatal va contribui in natura la intretinerea copilului, poate chiar cu mai mult decat a fost stabilit. daca nu o face, mama poate executa silit acea hotarare.

Buna ziua,
vin si eu cu o speta... doi adulti au divortat , au un copil impreuna , in hotarare judecatoreasca este precizata pensia alimentara a tatalui fata de copil....acum cei doi se vor recasatori ( unul cu celalalt )
pensia alimentara se prescrie? sau ce se intampla cu aceasta sarcina a tatalui fata de minor in noua situatie?
Multumesc!!!
Discuție Prima Casa
Buna ziua,
As vrea sa accesez din nou un credit "Prima Casa", si spun din nou pentru ca am luat deja unul!
Au trecut cei 5 ani de cand l-am luat si as vrea sa vand imobilul si sa achizitionez altul ceva mai mare!
Ce conditii ar trebui sa indeplinesc pentru lucrul acesta!
Prima locuinta are o suprafata mai mica de 50mp!
Multumesc!

Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns cert....
Vreau sa achizitionez o masina second din Germania si dilema este urmatoarea:
1. o pot inmatricula in Romania si apoi sa imi recuperez banii prin judecata cu Statul sau
2. pot circula cu ea cu numere provizorii in timp ce sunt in proces cu Statul, fara ca taxa sa fi fost platita in prealabil???
Va multumesc!!!
Răspuns la discuția mostenire
multumesc mult de ajutor!!!
Răspuns la discuția mostenire
daca se face testament prin care imobilul revine sotiei, acesta se poate ataca in instanta?
Discuție mostenire
buna ziua,
am un caz a carui rezolvare nu prea stiu care e ( legal vorbind):
sotul meu are un imobil dobandit cu titlul de mostentor, daca se intampla ceva cu el, cine mosteneste imobill????
Răspuns la discuția Taxa inmatriculare
exista pe net o pagina unde iti poti calcula singur aceasta taxa...
calculator taxa prima inmatriculare ( se numeste) valoarea rezultata este reala, si o poti lua in calcul pentru plata
buna ziua,
am un proces pe rol privind drepturile ce mi se cuvin din aceasta lege, insa la prima infatisare statul a considerat ca cererea este neintemeiata , cu posibilitate de recurs in 15 zile!!!
ce motive forte ar trebui sa invoc in recurs ca sa am vreo sansa...?
multumesc multtt !!!