avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima Casa

Buna ziua,
As vrea sa accesez din nou un credit "Prima Casa", si spun din nou pentru ca am luat deja unul!
Au trecut cei 5 ani de cand l-am luat si as vrea sa vand imobilul si sa achizitionez altul ceva mai mare!
Ce conditii ar trebui sa indeplinesc pentru lucrul acesta!
Prima locuinta are o suprafata mai mica de 50mp!
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 12:58, 16 August 2016
Exista Programul A doua Casa. Consultati fie banca de la care sa luati credit fie un broker imobiliar.
Creditul imobiliar /ipotecar fata de creditul prima casa nu difera f mult.Diferenta o face avansul care la "prima casa" e 5-10% iar la cel ipotecar/imobiliar obisnuit e 15-30%.In cazul dvs nu se pune problema avansului daca vindeti imobilul ce-l detineti in prezent.Diferenta de dobanda e 1-1.5% mai mare decat la prima casa: avantaje; nu trebuie atatea acte si asteptare redusa.
Din cate au auzit fondurile prima casa s-au cam epuizat pt anul acesta dar se asteapta suplimentari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani si afaceri raveanu raveanu Buna ziua, As dori sa intreb daca se poate ceda apartamentul in care locuiesc in prezent bancii de la care as vrea sa solicit un imprumut in vederea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar sau prima casa? Andreea2803 Andreea2803 Buna ziua! As avea nevoie de păreri, de opinii si sfaturi referitor la achiziționarea unei locuințe cu credit bancar. Care este mai sigur și mai avantajos, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil achizitionat prin credit ipotecar ContSters60018 ContSters60018 Buna ziua. Recent am achizitionat o casa si terenul aferent prin credit ipotecar. As vrea sa stiu daca (si daca da, cat de usor ar fi) as putea la un moment ... (vezi toată discuția)