Buna seara! Am divortat in urma cu 7 luni, dar nu am facut partajul deoarece avem (eu si fostul sot) un apartament luat cu credit. Am hotarat ca el va ramane in apartament si va prelua creditul; acest lucru se va intampla abia luna viitoare, deoarece abia atunci va putea deveni eligibil in fata bancii, ca va putea sustine rata prin aducerea unei adeverinte de la al doilea job. Intrebarea mea este urmatoarea: prima data vom merge la banca unde eu voi semna ca sunt de acord sa preia el intregul credit si apoi vom merge la notar? sau va trebui sa trecem la notar prima data? Eu doresc prin partaj jumatate din suma achitata la credit timp de 10 ani. Multumesc frumos!
Buna ziua!
Am divortat in urma cu 3 luni, am plecat din locuinta unde aveam un credit imobiliar. Eu nu am avut nicio pretentie, nici pentru cei 10 ani de platit rate impreuna, nici bunuri. El a hotarat c PREIA CREDITUL, SI-A LUAT AL DOILEA JOB PENTRU A putea prelua acest credit. A cum spune ca in afara de taxa de partaj si alte doua taxe ale bancii, va trebui sa mai platim jumatate-jumatate diferenta intre suma evaluata a imobilului si creditul initial. Eu nu sunt de acord sa ram,an cu rate in conditiile in care el doreste sa preia tot creditul si sa ramana in apartament si, mai ales ca eu nu am nicio pretentie financiara si nici alte pretentii. Va multumesc anticipat!
Multumesc foarte mult pt raspunsuri;
Lucrez intr-un spital de stat,cu contract de munca pe perioada nedeterminata sunt asistent medical de 15 ani.
Luna aceasta astept sa vad ce se rezolva;sper sa-mi obtin macar cateva zile libere,pt ca am obosit.
Inca odata va multumesc din suflet;sper sa nu ajung in instanta.
Toate cele bune!
Lucrez la stat si din cauza lipsei de personal,nu mi-am putut lua nici macar concediul pe anul trecut;problema este ca am peste 130 de ore libere,care se inmultesc in fiecare luna;mentionez ca nu este personal disponibil,lucrez in ture de 12 ore(zi,noapte).Vreau sa stiu ce pot face,caci nimeni nu ia masuri in acest sens.Am adus mereu in atentie celor sus pusi ca voi face plangere pt epuizarea fizica si psihica;suntem doar 4 persoane,din care daca una are concediu sau este bolnava,trebuie s alucram 12 cu 24.Nu exista posturi,totul e blocat.Nu-mi permit sa-mi pierd serviciul,dar am obosit si nu vreau decat dreptul meu,macar zilele libere de drept.
Multumesc anticipat!