buna ziua.as avea o intrebare, functia mea implica gestiune,am avut nevoie de bani, am vandut produsele fara sa inregistrez la casa am trecut pe o foaie ca sa tin evidenta la ce am dat si banii i-am luat eu.la salar am incercat sa achit,sefii mei au aflat, s-au uitat pe camerele video, ma acuza de furt si mi s-a sp ca sa nu mi se desfaca contractul de munca cu litera i si sa nu mai lucrez niciodata, sa semnez acum demisia de la 1 ianuarie 2014 si sa mi se retraga suma la care ei au ajuns la concluzia ca am luat-o adica 1500lei din fondul de gestiune,plus ce am eu evidenta la banii luati inca 900 lei plus daca la inventar ies nereguli sa platesc si acolo.acum intrebarea mea nu este un abuz de putere? eu nu pot face nimic sa ma apar?
buna seara.din pacate am revenit cu aceeasi problema.mama a murit luna trecuta si trebuie dezbatuta succesiunea.de unde vorbisem cu sora mea si a sp. ca vrea doar o clauza prin care sa poate interveni daca eu am sa vand apartamentul vreodata si nimic mai mult, acum s-a intors si a sp ca vrea sa fie facute actele intre noi doua si tata sa fie doar cu drept de abitatie si atat.tata a sp ca el nu are vreo pretentie la apartament doar sa stea in el pana va muri.acum intrebarea mea este, eu ii pot plati surorii mele partea ei ca eu sa devin singurul proprietar?ideea e ca ar fi total aiurea sa stau o viata intreaga cu gandul ca daca vreau sa schimb ceva in casa am nevoie de 3 semnaturi( eu,tata,sora) si nici nu mi-as dori in caz de se intampla ceva cu sora, nepotii sa vina si sa emita pretentiii.
ce solutii as putea gasi?
multumesc.
multumesc .sa inteleg ca pana si tata are dreptul la apartament ,desi contractul e pe numele mamei si sora mea nu are dreptul sa ne ameninte ca ne da afara din casa sub pretextul ca atunci cand a fost luat, eu si tata nu eram in ecuatie ,drept pentru care numai ea si mama au dreptul la apartament.
buna ziua.as avea o nelamurire si o poveste lunga.sa incepem, in anii 70 mama se casatoreste si face o fetita,in scurt timp ramane vaduva si isi cumpara un apartament in rate.dupa 10 ani se recasatoreste si ma nasc eu.apartamentul ramane pe numele de la primul sot,cu actualul cu care are 30 ani de casatorie facand doar renovari in el.intrebari:tatal meu are dreptul la apartament sau eu?sora mea are dreptul sa ne ameninte ca ne ia casa in caz de decesul mamei?care si cum are dreptate?va multumesc.
multumesc.am sa ma duc iar la firma de asigurari sa stau de vb cu juristul si sa vad ce se intampla.mie mi-a dat un act culmea facut tot de primul jurist prin care spune ca din 10 mii s-au platit 77 si mai sunt 35.logica?
nu o vad daca eu m-am dus atunci cu banii la el si i-am sp ca achit tot, de ce acuma s-a deschis iar dosarul.
atunci cand am platit am intrebat care e suma.juristul de atunci a socotit si a sp ca suma platita cash plus ce s-a retinut pe statul de plata prin executare judecatoreasca incheie acel credit.acuma actualul jurist imi spune ca respectivul nu a socotit cum trebuie si ca de fapt ar mai fi de platit ceva,adica inca 3400 lei neactualizati inca la aceasta vreme.deci banui ca se fac mai multi.plus ca au trimis act la servici si m-au scos de sub executarea judecatoreasca.incepe sa ma cuprinda disperarea.
ar mai fi o problema.domnisoara a facut 2 credite la aceeasi banca in cateva luni primul de 5000lei ,al doilea de 5500 lei la care eu am girat. mama fetei m-a ajutat la inceput dar, acuma a facut schimb de apartament ,mutat in alt cartier si nu am nimic de legatura nume ,adresa sau telefon.absolut nimic.
buna ziua.in 2006 sau 2007 nu mai retin mi-am girat o prietena la banca pentru un credit, 5500lei domnisoara a plecat in italia si nu a mai platit.banca a predat creditul firmei de asigurari si mi s-a pus propire pe salar prin executare judecatoreasca si am platit o parte din suma ,plus ca mama fetei de buna credinta a facut rost de bani si am fost si am platit .culmea acuma dupa atata timp ma cauta acasa si mi se spune ca mai am de platit 3400 lei ca de fapt erau de platit vreo 10 mii de lei ca s-au achitat vreo 7 mii si ceva si au mai ramas 3400-3500 de lei,motivul neplatei integrale atunci este ca juristul din acea perioada nu ar fi socotit cum trebuie.acuma in aceste conditii ,eu ce pot face?