Greșeală noastră a fost ca am plătit un avans mare? Practic pe 77ooo euro plătesc de 2 ori? Dacă plăteam integral anul trecut 92000, suma de plata cuvenita era de 5600 și plăteam de 2 ori, o data la antecontract și încă o data la contract?
Multumesc foarte mult, încerc sa înțeleg ce am plătit anul trecut
Buna ziua,
Doresc sa cumpăr un imobil in val de 92000 euro. Anul trecut am făcut un antecontract și am plătit un avans de 77000 euro, urmând ca acum sa facem contractul de vânzare cumpărare și sa plătim diferența de 15000 euro., pentru ca abia acum au ieșit intabularea și numărul stradal. Anul trecut am plătit notarului onorariu 3727 lei plus 708,13 lei și acum ne-a cerut 5600 lei.
E normala acest comision acum de 5600 lei pt o diferența de 15000 euro? Adică in total sa plătim 4435,13 plus 5613 lei pentru un imobil in val de 92000 euro.?
Mulțumesc
Am nevoie de consultanta in urmatoarea speta:
A decedat tatal, vrem sa facem succesiunea suntem 3 frati, 2 in tara si unul este cetatean canadian.
Fratele din Canada a venit in tara fara certificatul de nastere in original. Singurul document valabil pe care il are este pasaportul canadian detine si pasaportul romanesc care este insa expirat.
Care ar trebui sa fie pasii de urmat? Cum ar putea demonstra in fata notarului ca este urmasul celui decedat? Un duplicat al certificatului de nastere ar fi suficient?
@raluk0207: Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Mostenitorii M1 (fiicele) au fost sfatuiti de primarul (!) din sat sa astepte si decesul mamei si apoi sa dezbata succesiunea, dupa ambii parinti. Din acest motiv, M2 doresc sa dezbata succesiunea independent de M1 si sa cedeze partea ce le revine, catre M1, care sunt doritori.
Dar cum se procedeaza? M2 (si M1 daca doresc) dezbat succesiunea pentru toata suprafata terenului sau numai pentru 1/2 din ea - ca atat revine fiecarei "grupe" de mostenitori, nu? Impartirea aceasta 50-50 rezulta dupa succesiune sau e necesar si un partaj sau alta actiune?
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
- un titlu de proprietate (pentru un teren) eliberat pe numele a doi frati (F1 si F2), ambii decedati.
- Mostentori (M1 si M2) pentru fiecare din fratii decedati: sotia respectiva si cate doua fiice.
- Unul din mostenitorii M1 (F1 decedat de 7,5 ani), nu locuieste in tara si nici nu a mai venit de cativa ani.
- Mostenitorii M1 nu sunt foarte dornici sa dezbata succesiunea.
- Mostenitorii M2 doresc sa cedeze partea lor de teren din mostenire, catre M1.
Intrebari:
1. succesiunea poate fi dezbatuta numai de mostenitorii M2 (F2 decedat de 2 ani)?
2. poate fi dezbatuta succesiunea si de catre mostenitorii M1, cu procura de la cel care locuieste in strainatate? exista procura tip?
3. cum pot mostenitorii M2 sa cedeze partea lor din acest teren mostenit catre mostenitorii fratelui F1?
Multumesc,
A.M.