avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

Am nevoie de consultanta in urmatoarea speta:
A decedat tatal, vrem sa facem succesiunea suntem 3 frati, 2 in tara si unul este cetatean canadian.
Fratele din Canada a venit in tara fara certificatul de nastere in original. Singurul document valabil pe care il are este pasaportul canadian detine si pasaportul romanesc care este insa expirat.
Care ar trebui sa fie pasii de urmat? Cum ar putea demonstra in fata notarului ca este urmasul celui decedat? Un duplicat al certificatului de nastere ar fi suficient?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:39, 22 Mai 2019
Sa mearga la starea civila a localitatii unde s-a nascut si sa solicite un duplicat al certificatului de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere pasaport romanesc cu mentiunea crds cassy cassy buna ziua ! o persoana care are dubla cetatenie (romana - canadiana) si careia i-a expirat de 4 ani pasaportul romanesc cu mentiunea cetatean roman cu ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Repatriere Howard Howard Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in Canada din 1994 si vreu sa ma repatriez. Am pasaport CRDS valabil si pasaport canadian valabil. In Ro am doar ... (vezi toată discuția)