avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate Biara

Activitate Biara

Buna seara, as avea nevoie de ajutorul dvs. Lucrez intr-o companie de telecomunicatii, programul esnte in 2 schimburi. Problema care ma deranjeaza este neerespectarea dreptului la repausul saptamanal (lucrez sambata si duminica) cate doua saptamani la rand iar daca mi se da liber in cursul saptamanii nu beneficiez de zile consecutive ci de exmplu marti si vineri.
O a doua problema pe care as dori sa o supun dezbaterii sunt prevederile art. 132 alin 3 din Codul Muncii face referire la un spor de care as putea beneficia in conditiile prev de contractul colectiv de munca (la nivel national?) chiar daca se acorda si zile libere in compensare?
Multumesc
Răspuns la discuția transfer functionar la cerere
Conform legii, pentru functionarii publici in cazul unui transfer la cerere nu exista nici o dispozitie legala prin care sa se specifice obligativitatea obtinerii acordului institutiei de la care se pleaca. Este necesar acest acord in cazul in care este vb de un transfer in interesul institutiei. Cat priveste demisia nu am de ce sa imi dau demisia pentru ca as pierde treapta de salarizare pe care o am acum, iar in plus nu vad de ce sa cedez in fata unui incuiat care se crede pe mosia sa. Oricum l-am instiintat ca in cazul in care refuza eliberarea carnetului de munca si a dosarului profesional si nu da curs cererii pe care am facut-o in acest sens comite infractiunea de abuz in serviciu si voi face plangere si sesiza ANFP
Răspuns la discuția transfer functionar la cerere
Bun si daca refuza sa imi aprobe transferul, iar cererea de transfer este aprobata de institutia unde am solicitat transferul, la ce sa ma astept? vreau sa citesc si eu unde se precizeaza obligativitatea aprobarii cererii de transfer de catre conducatorul institutiei in care imi desfasor activitatea in prezent. Nu cred ca cineva te poate tine cu forta intr-un loc in care tu nu mai doresti sa iti desfasori activitatea.
buna am si eu o nelamurire , in ce conditii si daca se poate opune conducatorul unitatii de la care functionarul solicita sa fie transferat, acestei cereri? pentru ca din cate am citit pentru a opera transferul la cerere a functionarului public este nevoie doar de acordul unitatii la care se cere transferul, nemaifiind necesar si acordul conducatorului unitatii la care este angajat in prezent. si de cand opereaza transferul?
Răspuns la discuția Schimbare fundatie
OK punctul de vedere exprimat este corect si sunt de acord cu el, asa am judecat si eu, dar ......, cunosc caz in care o fundatie a fost vanduta, mai mult niste cunoscuti vor sa cumpere o fundatie, si atunci sa inteleg ca se face o tranzactie fictiva, fondatorii isi pastreaza calitatile si vor numi in aceasta calitate persoane care sa le reprezinte interesele(CUMPARATORII)? aceasta este dilema cu care ma confrunt, cum s-a realizat vanzarea faptic vanzarea fundatiei mai sus mentionata?
Răspuns la discuția Schimbare fundatie
va multumesc pentru raspunsuri,dar :hm:tot nu sunt pe deplin lamurita, adica prin scrimbarea actului constitutiv fondatorul poate renunta la fundatie in favoarea unei alte persoane? si asta se face in urma adunarii consiliului director? de ce va intreb asta? pentru ca cineva mi-a spus ca vrea sa cumpere o fundatie care a fost infiintata inainte de anul 2000, cu un patrimoniu de 100 lei, si avand in vedere ca ar fi necesar modificare actelor constitutive , cum se face renuntarea membrilor fondatori la statutul lor? si din moment ce trebuie actualizat patrimoniul fundatiei nu ar fi mai simplu infiintarea unei noi fundatii? imi pare rau ca va tot stresez dar pur si simplu imi vine sa #-o: pentru ca sincer nu inteleg cum se poate prelua o fundatie, daca cineva ar avea timpul necesar sa imi explice babeste/ pasii pentru acest lucru as fi vesnic recunoscatoare :worthy
am iarasi o nelamurire,pentru fundatiile infiintate in baza legii 21, adica pana la intrarea in vigoare a OG 26/2000, care era cuantumul patrimoniului? Am citit si cautat pe net dar nu am gasit nimic referitor la asta. Vreau sa stiu daca o fundatie infiintata in baza acestei legi este "cumparata" si are un patrimoniu de 100 ron, la schimbarea actului constitutiv este nevoie si majorarea de patrimoniu?
buna am si eu o intrebare si oricat am cauta raspunsul in OG. 26/2000 si alte surse nu l-am gasit. Se poate vinde o fundatie ? si ce acte juridice presupune?
va multumesc.
Răspuns la discuția diferente salariale
Stiu ca nu se poate obliga angajatorul. Ideea era se se poate face impotriva acestei discriminari, repet singurele diferente fiind doar locatiile unde angajatii isi desfasoara activitatile? Doar pentru ca isi desfasoara activitatea in Bucuresti este indreptatit la un salatiu mai mare? cred ca "discriminare" este cuvantul care caracterizeaza cel mai bine acest fapt, si avand in vedere ca este vb de o companie multinationala vroiam sa primesc unele sugestii legale prin care pot sa abordez aceasta problema, iar de negociere angajatul din provincie nu poate pur si smplu sa solicita o intrevedere cu directorul companiei ca sa isi negocieze salariul.......
Ma repet dar, cand am scris acest post nu m-am gandit nici o clipa la o impunere fortata in fata angajatorului, sunt interesata de o solutie legala si elegata, ca sa zic asa, in urma careia angajatul sa nu aiba de suferit. Personal mi se pare o mare nedreptate.,
Si haideti sa fim seriosi, este legala o diferenta salariala care se refera la locatia sediilor societatii doar pentru ca asa vrea angajatorul, si ce negociere sa aiba loc intre angajat si angajator cand in momentul in care are loc angajarea si prezentarea conditiilor salariale angajatul are posibilitatea sa accepte sau sa refuze postul, nu stie si nici nu poate spune vreau salariu de Bucuresti.
Răspuns la discuția diferente salariale
Nu exista nici o diferenta de acest gen: pregatirem vechime, etc, problema e si cum faci dovada acestor diferente salariale pentru ca salariatii cunosc aceste diferente de la colegii lor dar nu au un document scris privind existenta acestor diferente salariale. poate salariatul sa oblige unitatea ssa faca dovada existentei sau a inexistentei acestor diferente?