avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Diaconu_D

Activitate Diaconu_D

Răspuns la discuția Acces la total plati poprire
Buna ziua,

Ma ajutati, va rog sa formulez o adresa in acest sens. Ce am trimis eu pe email nu a primit raspuns. As vrea sa le trimit prin posta cu confirmare de primire, dar si sa sune si sa fie ok formulata.

Multumesc
Buna ziua,

Ma ajutati, va rog sa formulez o adresa in acest sens. Ce am trimis eu pe email nu a primit raspuns. As vrea sa le trimit prin posta cu confirmare de primire, dar si sa sune si sa fie ok formulata.

Multumesc
Va multumesc pentru raspuns.

Am presupus ca e un termen, dar nu stiam care este acesta. Nu au trecut 30 de zile.

Va multumesc,

zi frumoasa
Buna ziua,

Am o poprire care a fost pusa pe toate conturile deschise la banci si pe salariu. In momentul instaurarii popririi erau bani in conturi, care au fost retrasi catre executor. Apoi, dupa ce a primit firma instiintare despre poprire, au inceput sa plateasca direct catre executor.
Cum pot afla cati bani au plecat spre executor? Ma intereseaza sa stiu cat mai am de plata.
Executorul trebuie sa imi spuna acest lucru? Am facut o cerere scrisa, trimisa pe email, dar nu am nici un raspuns de la executor.

Ce pot face?

Multumesc
Dle Cornel Vasile,

Sunt de acord cu dvs ca, la general vorbind, nu este corect d.p.d.v. moral sa se anunte un salariat in timpul preavizului ca acesta i-a fost "scurtat".

Incercam sa obtin o solutie la situatia de fata. Daca se lasa preavizul sa curga, salariatul inregistreaza nr de absente nemotivate care, cf ROI, presupune demararea procedurii de cercetare disciplinara.

Daca se demareaza procedura de cercetare disciplinara, nu se suspenda preavizul pe perioada cercetarii disciplinare?

Cum poate, in acest caz, societatea sa inceteze CIM-ul la finalul perioadei de preaviz, fara cercetare disciplinara?

Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul).
Parcursul preavizul lipseste nemotivat 1 zi, timp in care aflam ca a plecat in strainatate, deci nu va mai continua respectarea contratului.
Poate angajatorul sa inceteze contractul cu articolul 81 (7) (renuntarea totala sau partiala la preaviz), fara sa fie nevoie sa mai faca alte demersuri?
Se doreste a se evita procedura de cercetare disciplinara, a carui final deja s-ar cunoaste.

Multumesc
Multumesc, dle Vasile!
Buna ziua,
Am doua situatii la care va rog sa ma ajutati sa gasesc raspun:
1. Incepand cu 1 iulie s-au schimbat grilele de salarizare pentru toti angajatii companiei, astfel ca s-au intocmit acte aditionle de modificare a salariului. Ce se intampla cu salariatii care sunt in concediu medical in aceasta perioada (sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie)?Se pot intocmi opera modificari asupra contractului de munca cand un salariat este in CM?

Daca salariatul ar fi semnatla inceputul lunii iunie (cand era activ, prezent la serviciu) actul aditional, cu modificari valabile incepand cu 1 iulie, actul de transmite in Revisal , dar la 1 iulie el se gaseste in CM, e ok, nu?

2. Un contact individual de munca incheiat pe durata determinata, ajunge la sfarsitul termenului pentru care a fost incheiat. Se doreste prelungirea contractului, dar la aceasta data (finalul perioadei contractuale) salariatul este in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca. Ce solutii sunt?

Multumesc