avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate contestatie123

Activitate contestatie123


Vă salut! Vreau sa cumpăr un apartament prin credit, dar am câteva nelămuriri. Pe cartea funciară și pe releveu apar 2 balcoane, dar ele nu sunt construite, iar terenul de sub ele fiind concesionat.
Apartamentul a fost cumpărat de actualul proprietar tot prin credit, tot cu aceeași problemă, deci a mai fost verificat.
Cum le as putea construi în legalitate? M am gândit că aș putea să obțin o autorizație de renovare imediat după ce le am ridicat.
Ce riscuri pot să apară daca e să cumpăr apartamentul așa?
Ce riscuri pot să apară daca mă apuc sa construiesc balcoanele?
Răspuns la discuția Proces verbal de predare
Din pacate, da
Buna ziua,

Am fost angajat ca si inginer mecanic la o firma care se ocupa cu inchirierea utilajelor. Am primit de la firma scule, laptop si telefon.
Situatia sta in felul urmator : Eu nu aveam vestiar acolo, iar toti colegii mei isi puneau laptopul in vestiar. Eu ceva timp mi am pus ghiozdanul cu laptopul pe un raft acolo pana ce l am gasit prabusit. Fapt pt care laptopul s a ciobit putin, intr un colt.
Dupa 2 saptamani mi am dat demisia. Nu am anuntat nimic despre ce s a intamplat cu laptopul. Am predat sculele, telefonul si laptopul cuiva din firma, Am intrebat daca nu este nevoie de vreun proces verbal de predare iar el nefiind prea sigur, a sunat pe cineva mai sus si mi s a spus sa le predau fara. Am scris o foaie de demisie si am plecat. A 2a zi m au sunat de la resurse umane sa ma intorc la sediu sa mai semnez inca o cerere de demisie pt ca cea pe care am scris o eu nu era buna. Iar a 3a zi sa ma sune de la Bucuresti ca laptopul e ciobit si ca tre` sa ma intorc la sediu sa semnez un proces verbal de predare a sculelor, al telefonului si al laptopului si alt proces verbal in care sa semnez cum ca ma achit de reparatia laptopului, ba chiar aruncadu mi cateva amenintari cum ca ei ma pot da in judecata acum cum ca eu nu am predat nimic, nici o scula sau vreun laptop. Acum cine m a sunat era tare nehotarat cum sa procedam se gandea el ca sa le achit contravaloarea laptopului si sa l iau eu de tot sau sa ma trimita pe mine sa l repar..in fine.
Intrebarea e daca nu ma mai duc sa mai semnez vreo ceva ce pot pati? In cel mai rau caz nu mi voi mai primi banii pe alea 2 saptamani lucrate? sau lucrurile pot lua o intorsatura urata daca ma vor da in judecata si pot sa ajung chiar sa platesc si altele?

Ok, deci solutia optima ar fi sa imi ridic permisul cu dovada si sa renunt ulterior la judecata. Eu sunt din Bacau si contestatia a fost trimisa la judecatoria Neamt. Probabil de aceea si dureaza atat.
Dar daca fac asta si intre timp imi ajunge si certificatul de grefa, nu e posibil ca dupa ce se incheie procesul sa imi trimita comunicare sa trebuiasca sa predau alte 30 de zile permisul la politie? Ca si cum din momentul depunerii contestatiei sa nu mai fi fost luate in calcul zilele in care am stat pe dreapta.. Sau vreo alta situatie incurcata?
Va multumesc mult pt raspunsuri si timpul acordat.Chiar nu am mai gasit pe net pe altcineva care sa fi fost intr o situatie asemanatoare cu a mea si nici nu am idee unde as putea sa intreb..
De unde mi am schimbat dovada, doamna de acolo sigur nu ar avea timp sa imi asculte mie povestile si sa ma indrume cumva pt ca era o coada adevarata si continua acolo
Va salut! Luna trecuta, mi a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile pt neacordare de prioritate,la un indicator cu cedeaza trecerea, pe drumul Iasi-Bacau, pe centura Romanului.
Pe scurt, din cate imi amintesc de pe drumul prioritar venea o masina cu viteza redusa, pe care nu am incomodat o nici eu, nici cel din spatele meu. Si la scurt timp, m a tras un Logan neinscriptionat pe dreapta. Fiind prima data cand m a oprit politia, si incepator fiind, am lasat capul plecat si nu am contrazis cu nimic spusele politistilor. Am semnat si am plecat.
A2a zi am fost sa imi iau dovada fara drept de circulatie ca sa imi inceapa suspendarea mai rapid si sa nu trebuiasca sa mai astept alea 15 zile. Acasa cand am ajuns, era un prieten de al tatalui meu care e tot politist, chiar ceva mare in grad, nu stiu exact..si doar uitandu se pe procesul verbal fara sa i explic ce si cum, mi a sugerat sa fac contestatie pt ca nu era completat conform si ca as avea sanse mari sa castig in instanta.
Am facut si contestatia, a fost trimisa la judecatoria Neamt si de atunci tot astept. Abia saptamana trecuta am primit o foaie prin care ma instiinta ca a ajuns contestatia. Acum, ca sa imi pot recupera carnetul pe perioada procesului trebuie sa astept alta foaie prin care sa ateste ca s a deschis dosarul.
Ceea ce vreau sa subliniez e faptul ca eu in tot timpul asta am ramas cu dovada aia fara drept de circulatie si ca mai SUNT doar 5 zile si imi expirau alea 30 de zile de suspendare. Acum o sa imi vina foaia aia, imi recuperez permisul, dar daca nu o sa am castig de cauza, o sa imi mai suspende inca o data permisul 30 de zile. Pare din filme cu prosti si stiu ca e numai vina mea ca am ajuns aici. Acum ce e de facut? Pot anula contestatia si sa astept sa treaca astea 5 zile ? Vreau doar sa scap odata de nebunia asta