avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate pro.natalie

Activitate pro.natalie

Răspuns la discuția imobiliare
legea 321/2005 -dreptul strainilor de a dobandi proprietati in Romania.

exista vreo interdictie, restrictie sau obligatie speciala impusa de lege cu privire la dobandirea de proprietati de catre straini in Romania?
Discuție imobiliare
Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog ce lege guverneaza vanzarea-cumpararea de terenuri agricole, imobiliare...

Va multumesc
Răspuns la discuția SRL
on nevoie de o baza de date referitoare la SRL-uri sau oricare alta forma de societate cu privire la apectele mentionate.

multumesc oricum pentru sfaturi
Răspuns la discuția SRL
ceva mai concret, daca se poate...
Aveti cunostinta de vreun studiu pe acest subiect sau apropiat?
Discuție SRL
Imi poate spune cineva unde as putea gasi mai multe informatii, eventual un studiu, despre SRL -uri angajate in activitati transfrontaliere in UE sau exterior UE (CA, profit din vanzari transfrontaliere(sume,%, clasificare pe tara) sau orice alta informatie in acest sens: productie/servicii, sursa de finantare, actionari principali, etc..clasificare pe tara sau la nivel european.

Multumesc
Răspuns la discuția legea 474/1994
legea privatizarii (legea 474/1994)...

"In baza prevederilor Legii Privatizarii (legea 474/1994), Ministrul Economiei si Finantelor are puterea sa numeasca un administrator, indiferent daca detine sau nu actiuni in ..."

precizarea este publica -pe site-ul unei societati la capitolul:Corporate governance - numirea consiliului de administratie
Discuție legea 474/1994
Buna ziua,

Imi puteti spune daca aceasta lege este inca in vigoare sau daca aveti varianta actualizata.

Multumesc
Răspuns la discuția legea societatilor comerciale
elis a scris:

Art. 91. - În perioada de derulare a contractelor transmiterea acţiunilor de la cumpărător către terţi este condiţionată de obţinerea prealabilă a acordului scris al Autorităţii, sub sancţiunea nulităţii de drept a transmiterii acţiunilor.

Acest articol este inca in vigoare, nu a suportat alte modificari... prin alte ordonante...

-Incerc sa gasesc aceasta Ordonanta:25 din 30/01/2002 privind unele masuri pentru monitorizarea postprivatizare a contractelor de vanzare -cumparare de actiuni detinute de stat la societatile comerciale, dar nu reusesc.

Ma puteti ajuta sa o gasesc?

-Foarte interesant! Puteti developa mai mult acesta metoda de alegere a administratorilor intr-o sociatate de tip deschis( articol?), regulile privind nr membrilor in CA, dreptul de vot...etc

Imi poti spune mai multe despre conditia ca orice transfer de actiuni de la cumparator catre un tert sa fie prealabil aprobata de Avas pe toata perioda de derurare a contractului ? (!?)

SA tranzactionate pe piata ( tip deschis) pentru care in anumite privinte au prioritate prevederile Legii pietei de capital si Regulamentele si Instructiunile CNVM ?
Exemplu?